Europæisk opfølgning: Liverpool sigter mod stjernerne

21.09.2018 Kl. 09:35
Uge 38 har budt på Champions League- og Europa League-fodbold, og seks engelske klubber har været i aktion. Vi tager et overblik over klubbernes præstationer.

Champions League

Tottenham

Mauricio Pochettinos tropper var taget til Milano uden Moussa Sissoko, Hugo Lloris, Dele Alli, Kieran Trippier og Toby Alderweireld, men alligevel var the Lilywhites længe på vej til at få en sejr med fra Stadio Giusepppe Meazza. Christian Eriksens afrettede skud efter 53 minutter havde bragt Tottenham foran, men fire minutter før tid udlignede Mauro Icardi på et drømmehug, og i overtiden gik det helt galt for Tottenham, da Matias Vecino blev matchvinder. Allerede nu har Tottenham kniven for struben i en svær pulje, der også tæller Barcelona og PSV Eindhoven.

Liverpool

Der var ingen tvivl om, at Liverpool var det bedste hold på banen mod Paris Saint-Germain. Daniel Sturridge og James Milner bragte the Reds foran i første halvleg, hvor Thomas Meunier fik reduceret kort inden pausen. I anden halvleg kontrollerede Liverpool kampen, men Kylian Mbappé fik alligevel udlignet med syv minutter tilbage af kampen, da Mohamed Salah smed bolden væk. I overtiden fik Liverpool dog alligevel hevet sejren i land takket været indskiftede Roberto Firmino. Liverpool har nu sat sig i en særdeles gunstig position i gruppen, hvor Napoli samtidig dummede sig ved kun at spille uafgjort mod Røde Stjerne Beograd.

Manchester United

På trods af en noget sløj start på kampen, hvor Young Boys struttede af selvtillid på hjemmebane i Schweiz, havde Manchester United i sidste ende ikke nogen problemer med at hive en sikker 0-3-sejr i land. Paul Pogba var i et strålende spilhumør, og han lavede kampens to første mål, inden han sørgede for assisten til Anthony Martials mål. Samtidig kunne De Røde Djævle glæde sig over, at Juventus også besejrede Valencia. Dermed har den engelske storklub mulighed for at lægge stor afstand til den spanske klub efter næste kamp, hvor Valencia gæster Old Trafford.

Manchester City

Pep Guardiolas tropper var en af rundens allerstørste favoritter, men det formåede de engelske mestre ingenlunde at leve op til. Hjemme på Etihad Stadium, hvor der end ikke var udsolgt, måtte Manchester City indkassere et overraskende nederlag på 1-2 til Lyon, som spillede en omgang frisk fodbold og faktisk havde muligheder for at score yderligere i opgøret. Nederlaget er ikke en katastrofe for the Citizens, men det var i den grad en advarsel for spillere og trænere i storklubben om, at der fortsat skal leveres en indsats på 100 procent for at få resultaterne i hus.

Europa League

Chelsea

Maurizio Sarri havde valgt at give en fridag til Eden Hazard og David Luiz, men ellers var der mange stamspillere at finde i startopstillingen mod PAOK. På udebane i Grækenland lykkedes det for the Blues at hive en smal sejr i land på Willians mål efter syv minutter. Chelsea dominerede kampen hele vejen igennem, men det var ganske bemærkelsesværdigt, at Maurizio Sarri ikke fandt plads i kamptruppen til hverken Ethan Ampadu eller Callum Hudson-Odoi, som formentlig havde håbet at få deres chance i Europa League-turneringen. De næste kampe i gruppespillet er dog mod nemmere modstandere, så måske de kan få en chance der.

Arsenal

Også hos Arsenal blev der ikke givet mange chancer til de unge spillere. Navne som Nacho Monreal, Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang var at finde i startopstillingen, og de havde ikke problemer med at besejre ukrainske Vorskla Poltava. Efter 74 minutter var stillingen 4-0 efter to mål af Pierre-Emerick Aubameyang og et af Mesut Özil og Danny Welbeck. Herefter forsvandt koncentrationen en smule, og Vorskla Poltava fik reduceret to gange til sidst i opgøret. Undervejs i anden halvleg fik den blot 18-årige Emile Smith-Rowe spilletid på banen for the Gunners, og den slags bør der være flere muligheder af i Europa League-gruppespillet.