England vs. Spanien i CL-finalen: Sådan er det gået i årenes løb

Af Kalle Thue Gregersen
26.05.2018 Kl. 11:10
Det er ikke første gang, at et engelsk og et spansk hold mødes i Champions League-finalen. TalkSPORT har taget et kig på, hvordan det er gået i årenes løb.

Lørdag d. 26. maj er en helligdag for fodboldelskere verden over. Champions League-finalen løber af stablen i Kiev med Liverpool og Real Madrid som aktører.

Det er ikke første gang, at et spansk og et engelsk hold mødes i Champions League, og det er heller ikke første gang, at Liverpool og Real Madrid mødes i finalen.

Mediet talkSPORT har kigget nærmere på finalerne mellem et engelsk og et spansk hold.

1981: Liverpool – Real Madrid (1-0):

Dengang hed turneringen Mesterholdenes Europa Cup. Liverpool og Real Madrid mødtes i finalen på Parc des Princes i Paris. The Reds vandt samme turnering i 1976/77 og igen året efter. Samtidig kunne Liverpool sikre, at et engelsk hold vandt turneringen for femte år i træk. Merseyside-klubben vandt finalen mod Real Madrid med 1-0 på et mål af venstrebacken Alan Kennedy.

2006: Barcelona – Arsenal (2-1):

25 år senere var der igen en engelsk-spansk finale. FC Barcelona og Arsenal mødtes i finalen, der igen blev spillet i Paris. The Gunners kom foran med 1-0 på et mål af Sol Campbell, selvom Jens Lehmann blev udvist tidligt i kampen. Catalanerne kom tilbage og vandt finalen efter Samuel Eto'o og Juliano Belletti scorede målene.

2009: Barcelona – Manchester United (2-0):

Tre år senere mødte Barcelona igen et engelsk hold i form af Manchester United. Kampen blev spillet i Rom, og Barcelona vandt endnu en gang over et engelsk mandskab. Samuel Eto'o bragte spanieren foran med 1-0, og Lionel Messi gjorde det til 2-0 med sit ikoniske hovedstød.

2011: Barcelona – Manchester United (3-1):

To år senere fik Manchester United muligheden for at få hævn over Barcelona. The Red Devils havde "hjemmebanefordelen", eftersom finalen blev spillet på Wembley. Efter 27 minutter bragte Pedro Pep Guardiolas mandskab foran, hvorefter Wayne Rooney udlignede stillingen. I anden halvleg sikrede Lionel Messi og David Villa sejren til Barcelona.

Kun en gang har et engelsk hold altså vundet over et spansk hold i Champions League-finalen, og det var netop Liverpool, der overvandt Real Madrid i 1981. Det bliver i hvert fald spændende at se de to offensive mandskaber i en dyst om pokalen med de store ører.