Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
16:05:2022 19:28
Engelsk fodboldspiller springer ud som homoseksuel

Blandt mænd er han den første professionelle fodboldspiller i England til offentligt at springe ud som homoseksuel siden Justin Fashanu i 1990.


Blackpool-spilleren Jake Daniels er i dag offentligt sprunget ud som homoseksuel. 
 
Det oplyser den 17-årige spiller gennem klubbens hjemmeside
 
- Uden for banen har jeg skjult den rigtige mig, og hvem jeg virkelig er. Jeg har vidst hele mit liv, at jeg er homoseksuel, og jeg føler nu, at jeg er klar til at komme ud og være mig selv, indleder den ny-professionelle spiller sin brødtekst, meddeler den unge fodboldspiller. 
 
Daniels har det meste af sæsonen spillet for Blackpools ungdomshold, inden han d. 7. maj spillede den første Championship-kamp for førsteholdet. Tilbage i februar underskrev han sin første professionelle kontrakt med klubben. 
 
Nu har den unge spiller valgt at stå frem og blive det, der ifølge Sky Sports er den første professionelle fodboldspiller i britisk herrefodbold til offentligt at springe ud som homoseksuel siden Justin Fashanu i 1990. 
 
- Jeg fortalte det til min mor og min søster. Dagen efter spillede vi mod Accrington, og jeg scorede fire mål, så det viser bare, hvor stor en vægt på skuldrene det var, og det er en enorm lettelse, har Daniels fortalt til Sky Sports
 
Den unge brite hyldes af både engelske fodboldklubber, journalister, kolleger og tidligere fodboldspillere som Rio Ferdinand, Gary Neville og Jamie Carragher. 
 
- Hvad han har gjort her til aften kræver enormt mod, fortæller Neville
 
- Det er en dag af stor vigtighed for Jake og hans familie, men også for engelsk fodbold. Det vil gå ned i historien. Det er et stort øjeblik for fodboldspillere, og det har stor vigtighed. 
 
Selv appellerer unge Daniels til andre, der står i samme situation som ham. Han vil gerne vise vejen. 
 
- Der er mennesker derude i samme rum som mig, der måske ikke føler sig trygge ved at afsløre deres seksualitet. Jeg vil bare fortælle dem, at de ikke behøver at ændre, hvem de er, eller hvordan de skal være, bare for at passe ind.
 
- At du er dig, og at du er glad, er det, der betyder mest, afslutter Daniels sin meddelelse. 
 
Læs hele meddelelsen fra Jake Daniels gennem Twitter-linket nedenfor eller via linket her

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE