Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Efter trussel fra FIFA: Nu forklarer fodboldforbundene sig

Af Kasper Leif Pedersen
21.11.2022 Kl. 10:26

For nyligt kunne DBU melde, at Simon Kjær ikke ville bære OneLove-armbindet, som hylder, at man kan elske, hvem man vil.

Det kom efter, at FIFA kom med en trussel, om at anførere vil blive tildelt en advarsel, hvis det blev båret.

Nu er fodboldforbundene, som i første omgang havde tænkt sig at bære anførerbindene – Danmark, Wales, Holland, Belgien, England, Frankrig, Tyskland og Schweiz – kommet med en fælles erklæring, hvor der står:

– FIFA har været meget klar over, at den vil indføre sportslige sanktioner, hvis vores anførere bærer armbind på banen. Som nationale forbund kan vi ikke sætte vores spillere i en situation, hvor de kan blive idømt sportslige sanktioner, herunder bookinger, så vi har bedt anførerne om ikke at forsøge at bære armbind i FIFA World Cup-kampe, skriver Sky Sports.

– Holdene sagde, at de var parate til at 'betale de bøder, der normalt ville gælde for overtrædelse af reglerne for udstyr', men at de 'ikke kan sætte vores spillere i en situation, hvor de kan få en bøde eller endda blive tvunget til at forlade banen.

– Vi er meget frustrerede over FIFA's beslutning, som vi mener er uden fortilfælde – vi skrev til FIFA i september og informerede dem om vores ønske om at bære OneLove-armbindet for aktivt at støtte inklusion i fodbold, og vi fik intet svar.

Dermed har OneLove-kampagnen dropper, hvor Ingen nationer har tænkt sig at bære armbindet. 

Annonce