AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
07:07:2020 09:40
Dortmund sætter tidlig deadline for Sancho-salg: Derfor er det kritisk for United

Sport Bild bekræfter Ruhr Nachrichtens rapport om, at Dortmund ønsker Jadon Sanchos fremtid afgjort i første halvdel af august.


Manchester United er under pres, for nu bekræfter endnu et tysk medie, Sport Bild, at Dortmund har sat en deadline den 10. august for, hvornår de ønsker Jadon Sanchos fremtid i klubben afgjort.

Med andre ord vil det sige, at har Manchester United ikke betalt ved kasse ét da, så lukker den tyske storklub for muligheden for et salg og beholder den 20-årige superstjerne endnu en sæson.

Samtidigt slår Sport Bild også fast, at Dortmund urokkeligt står ved sin salgspris på £108 millioner. Prisen og tidspresset kan vise sig at blive problematiske for Manchester United.

Ed Woodward har under coronakrisen udtalt, at man ikke skulle forvente at se Manchester United kaste om sig med rekordsignings i det kommende transfervindue på grund af coronakrisen.

For nok er Manchester United en både stor og rig klub, der er bedre rustet til at håndtere følgevirkningerne af coronakrisen, men det er ikke ensbetydende med, at klubbens økonomi er immun overfor pandemien.

Champions League-kvalifikationen kan derfor blive altafgørende for, om klubben kan signe Sancho, men meget tyder på, at kampen om en top fire-placering sagtens kunne rase helt frem til sidste spillerunde i slutningen af juli.

Det efterlader potentielt Manchester United med mindre end to uger til at forhandle en pris på plads med Dortmund. Der er også stadig en meget reel chance for, at Manchester United misser kvalifikationspladserne til næste års turnering i Premier League.

Klubben har dog stadig chancen for at nå Mestrenes Turnering via Europa League, men da finalen først finder sted den 21. august, er Dortmunds deadline altså forlængst overskredet til den tid.

Der er selvfølgelig også chancen for, at Manchester United kan generere penge til købet af Jadon Sancho ved at sælge en række spillere som Alexis Sanchez, Chris Smalling, Jesse Lingard, Andreas Pereira, Phil Jones og Andreas Pereira.

Problemet er bare, at fire ud af de seks førnævnte stadig indgår i Manchester United-truppen og kan få en rolle under Project Restart og kampen om Champions League-kvalifikation.

Ergo ser vi næppe nogle af de fire forlade klubben før sæsonafslutningen den 27. juli, men der vil Manchester United også få ekstremt travlt med at tage afsked med disse spillere, hvis de skal nå at skrabe penge sammen til at kunne finansiere en eventuel Sancho-transfer.

Der er selvfølgelig også en chance for, at Manchester United har pengene til at signe Jadon Sancho stående på bankbogen, men det er svært at forestille sig, at klubben så også skulle have råd til at kunne finansiere en eventuel signing af en spiller som Jack Grealish eller andre signings, da man må formode, at Sancho vil opsluge størstedelen af klubbens transferbudget.

Dét og så tager klubbens image også et hit, som Ed Woodward måske ikke er parat til at tage. Han har ofte stået på mål for kritik om, at han er en uduelig forhandler, og bukker han under for presset og betaler fuld valuta for Sancho i en tid, hvor transferpriserne burde være dykket, ser det ikke alt for heldigt ud.

Slet ikke, når han netop har udtalt offentligt, at man ikke kommer til at kaste om sig med store beløb på enkelte signings denne sommer.

Alt i alt er det nemt at tolke Dortmunds beslutning  om at sætte så tidlig en deadline som et "power move," der virkeligt lægger pres på Manchester United i en eventuel forhandlingssituation, men man forstår også godt, hvorfor tyskerne ønsker en afklaring på, om han bliver solgt eller ej, så de selv kan forberede sig til næste sæson.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED