AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
21:10:2019 10:12
Dommerforeningen forklarer: Derfor blev kontroversielt United-mål ikke underkendt

Premier League-dommernes egen forening har givet sin forklaring på, hvorfor Marcus Rashfords mål fik lov at stå.


Old Trafford brød ud i jubel, da Marcus Rashford bragte hjemmeholdet i front i ærkerival-opgøret mod Liverpool søndag aften.

Der var dog tvivl om, hvorvidt målet ville blive underkendt, da Victor Lindelöf ramte Divock Origi på benet, inden Manchester United erobrede bolden og satte angrebet, der bragte The Red Devils i front, i gang.

Kampens dommer Martin Atkinson valgte dog at lade målet stå, selvom hele sekvensen blev gennemtjekket i VAR-rummet.

Efter slutfløjt var Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp ikke overraskende uenige om, hvorvidt Liverpool skulle være blevet tildelt et frispark for kontakten på Origi eller ej.

Nu har Premier League-dommernes egen PGMOL, Professional Game Match Officials Limited, selv forsøgt at kaste lys over,  hvorfor målet blev godkendt.

- Dommeren på banen følte ikke, det var et frispark, og VAR tjekkede/besluttede, at det ikke var en klar fejl fra dommerens side ikke at tildele et frispark, lyder udmeldingen fra PGMOL.

- Derudover gendømmer VAR ikke kampe. Der var en kontakt, men VAR var sikre i sin sag om, at det ikke var nok til at underkende målet.

Dommerforeningens udmelding stemmer nogenlunde overens med Ole Gunnar Solskjærs forklaring efter kampen.

Som nordmanden sagde, så er fodbold ikke basketball, og der skal mere til et frispark end en lille kontakt.

Jürgen Klopp mente dog, det var en klokkeklar fejl, og Sky Sports-kommentatoren Graeme Souness var også uforstående over for beslutningen.

- Hvis du bliver sparket bagfra, så er det et frispark. Lindelöf rammer slet ikke bolden, så det bliver nødt til at have været et frispark.

Frispark eller ej, så formåede The Reds at vende et truende nederlag til ét point, og Premier Leagues førerhold er fortsat ubesejret.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED