Dobbelt op for Musa i Nigerias sejr mod Island

Af Morten Bruun Jørgensen
22.06.2018 Kl. 16:55
Nigeria viste kynisme mod Island i et opgør, hvor Premier League-spillerne i den grad løb med overskrifterne.

På forhånd var der lagt op til en intens duel mellem Nigeria og Island, men det gode spil lod vente på sig.

I en tempoforladt og chancefattig første halvleg havde Nigeria ikke en eneste afslutning, og Island blev kun sporadisk farlige på høje indlæg ind i feltet.

Straks efter pausen blev kampen dog åbnet op, da Nigeria fik scoret til 1-0. Victor Moses slog kontra og sendte et indlæg ind i feltet, som Leicesters udlejede angriber, Ahmed Musa, tog flot ned og bankede i mål.

Det startede en nigeriansk bølge af angreb mod Hannes Halldorsson i det islandske mål, men først et kvarter før tid fik de øget til 2-0. Igen var det Ahmed Musa, der var på spil. Den lynhurtige angriber blev sendt i dybden af Chelsea-ejede Kenneth Omeruo, og så afdriblede han den islandske målmand for efterfølgende at sende bolden i nettet fra få meters afstand.

På det tidspunkt havde Island ikke haft en afslutning efter pausen, men Island fik tilkendt et straffespark efter brug af VAR. Gylfi Sigurdsson stod klar ved straffesparkspletten, men Everton-spilleren overplacerede sit forsøg.

Det islandske mandskab var tappet for kræfter, og de formåede ikke at komme tilbage i kampen.

Nigeria er nu på tre point, mens både Island og Argentina har ét point i gruppe D, som toppes af Kroatien med seks point.