07.10.2022 Kl. 21:05
Fem Premier League er i sig selv så unikke, at de nærmest er umulige at slå.
Færrest sejre og point i én sæson (1 og 11)

Derby sejlede noget så grusomt i Premier League-sæsonen 2007/08.

Klubben startede ud med en 2-2-kamp hjemme mod Portsmouth, men løb så ind i fire nederlag i træk, inden man besejrede Newcastle hjemme på Pride Park. Senere på sæsonen blev det også til point på St James' Park.

The Rams var stærkt overmatchede sæsonen ud, på nær de kampe, hvor man mødte Newcastle, som man i alt tog fire ud af 11 point fra.

Det blev blot til den ene sejr over Newcastle gennem sæsonens samfulde 38 kampe, og klubben gaflede i alt 11 point sammen. En uhyre ringe sæson, der sandsynligvis aldrig bliver gentaget.
Længste stime uden at lukke mål ind (1.113 minutter)

Edwin van der Sar havde noget af en sæson i 2008/09, hvor han holdt målet rent i 14 Premier League-kampe i træk fra 15. november til 18. februar, og det bliver i alt til over 1.100 minutter.

United vandt mesterskabet i den sæson med 90 point og lukkede blot 24 mål ind.

Blackburns Roque Santa Cruz ødelagde dog stimen for den hollandske keeper i februar 2009, og efterfølgende var De Røde Djævle ikke i stand til at holde målet rent i to måneder.

Hurtigste hattrick (2 minutter og 56 sekunder)

Et mål pr. minut. Ja, faktisk lige knap.

Den sensationelle bedrift bedrev den nuværende Liverpool-angriber Sadio Mané i 2015, da han var stærkt medvirkende til, at Southampton slog Aston Villa med 6-1 i 2015.

Det første mål kom i kampens 13. minut, og det tredje fandt sted i det 16. minut.

Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men med tanke på, at der muligvis også bliver jublet over hvert enkelt mål, så synes denne rekord umanerligt svær at slå.

Færrest point som mester (75)

Liverpool-tilhængere bliver formentlig ikke glade for at læse denne, for de sluttede med hele 22 point mere, uden at blive mestre på grund af Manchester City.

Manchester United blev i 1997 engelsk mester med bare 75 point.

Til sammenligning har City vundet fire ud af de fem seneste mesterskaber med 100, 98, 86 og 93 points.

Sæsonen efter vandt Arsenal mesterskabet med bare 78 point, kun tre point mere end Manchester United i den forgangne sæson, som er næstfærrest i løbet af historien.

Flest nederlag i træk (20)

Nogen kan formentlig huske Derbys dårlige pointhøst i slutningen af 00'erne, men de er utroligt nok ikke indehaver af denne rekord.

Det er i stedet Sunderland, der er indehaver af en rekord, som ingen naturligvis vil

Stimen blev sat sammen i 2002/03-sæsonen, hvor den sidste sejr i sæsonen kom mod Liverpool i december 2002.

Efterfølgende tabte og tabte The Black Cats bare, og havde det ikke været for målflittige Kevin Phillips, havde Sunderland sandsynligvis også været under Derby tvivlsomme pointhøst.

Sunderland rykkede ned fra Premier League med bare 19 point efter 38 kampe og blev dermed ligaens absolutte bundprop i den pågældende sæson.