AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
19:07:2019 20:35
Detroniseres: Så mange penge bruger storholdene på at vælte Liverpool af CL-tronen

Mens Liverpool holder på pengene, spenderer konkurrenterne stort i forsøget på at lukke hullet til de engelske Champions League-vindere.


Efter en årrække med skuffende resultater for engelske hold i europæiske klubturneringer må man sige, at Premier League-mandskaberne i den grad er tilbage.

Tottenham nåede finalen, Manchester City røg i semifinalen, Manchester United nåede overraskende kvartfinalen, mens Liverpool som Champions of Europe sidder tungt på tronen og kigger ned på alle de andre europæiske storhold.

Lidt endnu i hvert fald. To år er The Reds gået hele vejen til finalen, og i år havde Jürgen Klopp så held med for første gang i trænerkarrieren at vinde Champions League.

Det er måske en floskel, men én ting er at vinde den største klubturnering -  noget andet er at forsvare den - og Liverpool får sit at se til den kommende sæson.

For mens The Reds umiddelbart tager et stille transfervindue med ganske få signings, så opruster en række af de største bejlere til næste års Champions League-trofæ i den grad.

Vi har her valgt at se på, hvordan Liverpool og de engelske holds konkurrenter fra udlandet har brugt transfervinduet indtil nu.

Real Madrid:

Den spanske kongeklub, som formåede at vinde Champions League tre år i træk, havde en ekstremt skuffende sidste sæson, og det har hele sommeren stået klart, at man ikke agtede at lade det gentage sig endnu en sæson i Madrid.

Eden Hazard er det nærmeste man kommer på en klassisk Galacticos-signing, men Luka Jovic er også blevet indhentet for store penge.

Derudover har man også hentet angriberen Rodrygo fra Santos for £40 millioner, mens Ferland Mendy og Eder Militao er blevet hentet i henholdsvis Lyon og FC Porto for at forstærke bagkæden.

Hidtil har man brugt knap 2,3 milliarder kroner på nye spillerindkøb, men rygterne om nye signings lever videre;  Én af Paul Pogba, Donny van der Beek eller danske Christian Eriksen kunne meget vel blive hentet ind inden deadline day, og det bliver i hvert fald heller ikke for småpenge.

Atletico Madrid:

Atletico Madrid havde heller ikke nogen sidste sæson, som vil gå over i historiebøgerne, og meget tyder på, at Diego Simeone ligesom lokalrivalerne og storebror fra Real Madrid har sat sig for at forny sit mandskab.

Man har ganske vist måttet Antoine Griezmann slippe, men til gengæld har man brugt pengene på at hente Joao Felix og midtbanespilleren Marcos Llorente fra netop Real Madrid. Derudover er forsvareren Felipe kommet til fra FC Porto.

I de forgangne to dage har man så tilføjet Kieran Trippier fra Tottenham og Mario Hermoso fra Espanyol, ligesom en ung brasilianer i form af Renan Lodi også er blevet hentet.

Ej at forglemme er Alvaro Morata, som man nu har aftalt med Chelsea at hente på en permanent aftale efter den kommende sæson.

Men i Atletico Madrid er man heller ikke helt færdig med sin sommeraktivitet på transfervinduet. James Rodriguez ventes at skifte til klubben, men skulle det gå i vasken, sættes Christian Eriksen nu også i forbindelse med Atletico.

Men på nuværende tidspunkt har man allerede brugt knap 2 milliarder kroner på transfers, og der er altså flere i vente.

Barcelona:

Det gjorde ikke bare ondt, men det gjorde rigtig, rigtig ondt, da Liverpool havde held med at levere comebacket på den magiske aften på Anfield i semifinalen.

Lionel Messi og klubben vil så gerne tilføje endnu et Champions League-trofæ til samlingen, og sidste sæson skulle have været året. Det blev det ikke, og nu opruster man, så man kan opnå revanche i den kommende sæson.

Frenkie de Jong var allerede på plads inden transfervinduets begyndelse, mens Antoine Griezmann er kommet til.

Derudover har man hentet Valencia-keeperen Neto og en række mindre navne i form af Marc Cucurella og Hiroki Abé.  Det er nok næppe dem, der vender Blaugranas krigslykke i Champions League.

Det kan en spiller som Neymar nok til gengæld. Det står klart, at brasilianeren ønsker at forlade Paris Saint-Germain, og Barcelona ligner den mest sandsynlige destination.

Sky Sports kunne torsdag berette, at den catalanske storklub havde budt £90 millioner samt frit valg på hylderne mellem seks forskellige stjernespillere - heriblandt Coutinho og Ousmane Dembele - i bytte for Neymar.

Men PSG vil angiveligt kun have penge, og de kræver mange af dem.

Barcelona har allerede brugt cirka 1,7 milliarder på spillerindkøb, men bliver Neymar tilføjet, så nærmer vi os potentielt det dobbelte.

Juventus:

Cristiano Ronaldo var manden, der skulle bringe Champions League-triumfen til Torino, men selvom verdensstjernen gjorde sit bedste, var det ikke nok sidste sæson.

Nu forsøger man så igen med Maurizio Sarri i spidsen, men han får også fuld støtte på transfermarkedet.

Europas mest ombejlede teenager Matthijs de Ligt blev præsenteret officielt tidligere denne fredag, og man har som altid ageret strategisk kløgtigt ved at lokke Adrien Rabiot og Aaron Ramsey til på frie transfers.

Derudover har man købt midterforsvarer Christian Romero og Merih Demiral samt venstrebacken Luca Pellegrini, så klubben nu sammenlagt har brugt over en milliard kroner bare på defensive forstærkninger.

Derudover er der stadig rygter om Mauro Icardi og Paul Pogba, så de italienske mestre kan også nemt ende med at bruge et par milliarder.

Bayern München:

Tyskerne skuffede også relativt stort sidste sæson, selvom Niko Kovac i det store og hele havde held med at redde sin debutsæson.

Nu er Lucas Hernandez blevet hentet for store penge, og han får følgeskab af Benjamin Pavard, som han vandt verdensmesterskaberne sammen med sidste sommer.

Man har allerede brugt over 800 millioner kroner, men meget tyder på, at man har samme beløb at fyre af på en spillere som Leroy Sané, hvis Manchester City-spilleren ønsker skiftet.

Den tyske storklub har altså fortsat masser penge til rådighed, ser det ud til.

Dortmund:

Liverpool møder Dortmund i pre-season i aften, og det er et relativt fornyet tysk mandskab, som møder sin gamle træner i form af Jürgen Klopp.

Mats Hummels er tilbage, mens Thorgan Hazard og Julian Brandt  - begge rygtet til Liverpool tidligere i transfervinduet - er blevet hentet ind.

Forsvareren Nico Schulz er også blevet tilføjet, og man har formået at holde på profiler som Marco Reus og Jadon Sancho. Ergo står Dortmund umiddelbart endnu stærkere i den kommende sæson.

Paris Saint-Germain:

De vil så gerne vinde Champions League i Paris, men meget tyder på, at det bliver uden Neymar.

Måske har man lært af de store signings af Neymar og Mbappé, at der skal mere til end verdensklassespillere for at vinde den største europæiske klubturnering.

Balance i truppen og på banen er også påkrævet, og derfor har man hidtil lavet en række "fornuftige" signings i form af ander Herrera, som forlod Manchester United på en fri transfer.

En af La Ligas største profiler sidste sæson Pablo Sarabia er også kommet til fra Sevilla, mens Abdou Diallo netop er blevet hentet fra Dortmund.

Meget atypisk for de franske mestre har man "kun" brugt 375 millioner på spillerkøb hidtil, men det beløb bliver uden tvivl større senere på sommeren - særligt hvis Neymar ender med at blive solgt og skal erstattes.

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED