AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLuton TownLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSheffield UnitedTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:11:2022 12:59
DBU raser mod FIFA: "Gult kort var mindste straf for regnbuefarvet anførerbind"

DBU raser mod FIFA.


DBU - Dansk Boldspil-Union - holdte onsdag eftermiddag pressemøde om de senestes dages snak om FIFA. 

Og her siger DBU's direktør, Jakob Jensen, at et gult kort var den mindste straf for anførerne fra de syv VM-nationer, hvis de havde båret et anførerbind fra OneLove-kampagnen.

Det siger han til TV2.

- 21. november bad FIFA om et hastemøde for at diskutere sagen. FIFA kom til Englands hotel, og her gjorde FIFA det klart, at der ville være sportslige sanktioner, hvis nogen bar armbåndet. Der ville som minimum være gult kort.

- Der er hjemmel i 'Laws of The Game' artikel 4 til at give et gult kort. En, der bærer udstyr, der ikke er tilladt, skal sanktioneres. Det kunne have været et gult kort, en anfører, der ikke måtte komme på banen, eller en karantæne, siger Jakob Jensen.
 
DBU's formand, Jesper Møller, føler, at landene er nødt til at reagere:
 
- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg er skuffet og vred. 
 
- Det er fuldstændig uacceptabelt, hvad vi oplever. En ting er, hvad vi skal opleve på pressemøder. Men at bringe vores spillere i en situation så kort tid før en vigtig åbningskamp, hvor man ikke kan bruge et anførerbind, vi havde forventet at bruge, er uacceptabelt og dybt kritisabelt, siger han til TV2. 
 
 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE