AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:02:2020 12:03
CL-karantænen betyder: City kan miste sine stjerner på frie transfers

Sportsadvokaten John Mehrzad mener, at Manchester City-spillerne har gode chancer for at få sine kontrakter ophævet.


Manchester City må ikke deltage i europæisk fodbold i de kommende to sæsoner, hvis UEFAs dom får lov at stå.

De forsvarende engelske mestre ventes at appellere straffen til Den Internationale Sportsdomstol, som potentielt kan stadfæste eller frifinde City inden sommertransfervinduet.

Men bliver klubben ikke frifundet, er der en risiko for, at klubbens spillere kan forlade Etihad Stadium kvit og frit for nul og niks.  Det mener sportsadvokaten John Mehrzad.

- Man kan argumentere for, at det, Manchester City lige nu er fundet skyldige for, er et brud på vilkårerne om tillid i City-spillernes kontrakter, skriver Mehrzad på sin Twitter.

- Derfor kan City-spillerne argumentere for, at klubben har ageret på en måde, der har ødelagt deres chance for at spille i UEFA Champions League i to sæsoner.

- City-spillerne kan påstå, at deres spillerkontrakter er blevet undermineret og derfor selv sige deres kontrakter op, hvormed de bliver "free agents".

En free agent er som bekendt termen for en kontraktløs spiller, der frit kan skifte til en anden klub på en fri transfer. Det er dog med sikkerhed nemmere sagt, end gjort sådan at ophæve sin kontrakt.

Men Mehrzad mener, at den engelske ansættelseslovgivningen ville dømme i spillernes favør, hvis det kom dertil.

- Den britiske ansættelseslovgivning vil, formoder jeg, se favorabelt på spillernes argumenter om, at Manchester Citys lovbrud har fjernet deres mulighed for at spille i Champions League, ligesom man også må gå ud fra, at spillerne gå glip af adskillige bonusser på grund af karantænen, skriver sportsadvokaten.

I det tilfælde er det også op til FIFA at vurdere, om spillerne har belæg for at ophæve deres kontrakter, men så længe Manchester City ikke bliver frifundet for anklagerne om Financial Fair Play, mener Mehrzad, at det internationale fodboldforbund vil støtte spillerne.

Der har været rygter om, at Manchester City accepterer, at man vil miste stjerner, hvis ikke klubben bliver frifundet af Den Internationale Sportsdomstol eller en højere retsinstans.

Pep Guardiola og Raheem Sterling skulle dog have tilkendegivet, at de ikke agter at forlade klubben, uanset om man forbliver karantæneramt fra Champions League eller ej.

Mehrzad er selv overbevist om, at "penge taler,"  og der er formentligt ikke stor chance for, at nogle af klubbens stjerner vil tage så drastiske midler i brug som at forsøge at ophæve sin kontrakt.

Til gengæld skriver han, at "spillernes agenter nu kan kræve store betalinger og genforhandlede kontrakter, for at spillerne bliver, hvilket City kan have svært ved at være uenige med".

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED