Bronze-brøler: Chelsea misser tredjeplads efter sen West Ham-triumf

Af Emil Eire Frerk Olsen
01.07.2020 Kl. 21:12
Aftenens sene kamp mellem West Ham og Chelsea endte 3-2.

West Ham lå en håndfuld mål under stregen med en kamp i hånden – Chelsea havde op til aftenens opgør et point op til Leicester på tredjepladsen.

Derfor var der alt at spille for op til aftenens sene kamp, som Chelsea, trods den ligebyrdige betydning, var store favoritter til at vinde.

West Ham har nemlig mildest talt været elendigt kørende i denne sæson og specielt siden december, hvilket man til gengælde ikke mærkede meget til denne aften.

Trods et spilmæssigt overtag i Chelseas favør, fulgte The Hammers nemlig godt med, hvor de også kom foran efter 34 minutter på en scoring af sidste uges selvmålsskytte Tomas Soucek, men målet blev underkendt for offside af VAR.

Efterfølgende var det igen Chelsea, der trak det længste strå med dommerkendelserne. Det hændte i det 42. minut, hvor brasilianske Willian bankede Chelsea op på tredjepladsen på et straffespark – præcis ligesom, da han sidste uge blev match-vinder imod Manchester City.

Match-vinder lignede Willian dog ikke længe, da selvsamme midterforsvarer Tomas Soucek nettede tre minutter senere og sendte begge hold til pause ved stillingen 1-1.

Og det skulle blive bedre for Souceks tropper. Fem minutter inde i anden halvleg gjorde Michael Antonio nemlig det helt onde ved Chelsea og sendte hjemmeholdet på 2-1, der samtidig kunne fejre pludselig at ligge tre point over stregen.

Antonio skulle dog ikke lykkes med at trække opgørets sidste overskrift, som Willian tværtimod generobrede på overbevisende vis.

I det 72. minut hakkede kantspilleren et elegant frispark i det lange hjørne for at sætte balance i regnskabet, mens den 31. årige brasilianer samtidig kunne juble over at være ét skridt nærmere en kontraktforlængelse.

Selvom det lignede et fortjent remis, skulle det i sidste ende alligevel ikke ende sådan, efter ukrainske Yarmolenko i det 89. minut effektivt eksekverede en næsten friløber som resultat af en eminent West Ham-omstilling.

Kampen endte 3-2 til hjemmeholdet, hviket sender West Ham tre point over stregen, mens Chelsea missede muligheden for at indtage tredjepladsen, som Leicester ellers tilbød tidligere på aftenen ved at tabe til Everton. The Foxes er fortsat et point foran Chelsea.