Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

BREAKING: Premier League-klub solgt

Af Emil Plovgaard
15.09.2023 Kl. 09:07
Premier League-klubben er fredag blevet solgt.

Everton er fredag blevet solgt.

Det oplyser Premier League-klubben på sin hjemmeside.

Køberne er den amerikanske investeringsvirksomhed 777 Partners.

Dermed er klubbens nuværende ejer, Farhad Moshiri, også købt ud af klubben.

 

– Naturen af ejerskab og finansiering af topklubber har ændret sig ekstremt, siden jeg første gang investerede i Everton for mere end syv år siden. Dagene som ejer er uopnåelige for de fleste, og de største klubber ejes nu typisk af velhavende investeringsfirmaer, specialiserede sportsinvestorer eller statsstøttede selskaber.

– Jeg har været åben omkring behovet for at bringe ny investering til for at gennemføre finansieringen af vores nye ikoniske stadion på Bramley-Moore Dock, der ligger ved Mersey-flodens bred, som jeg mestendels har finansieret til dato. Jeg har talt med en række selskaber og har overvejet de stærkeste kandidater. Gennem længere forhandlinger med 777 Partners, er jeg af den overbevisning, at de er de bedste partnere, der kan bære vores klub fremad med alle fordelene ved en flerklubsejer-model.

– Som et resultat af denne aftale, har vi nu fået en erfaren og netværksstærk investor i fodboldklubber, som kan hjælpe med at maksimere de kommercielle muligheder, og vi har sikret os finansiering til at gennemføre det nye stadion, som vil være en væsentlig del af Evertons fremtidige succes. I dag er et vigtigt skridt på vejen mod en succesfuld udvikling af Everton, og jeg ser frem til at følge vores klub, der vokser sig stærkere, siger Farhad Moshiri, der har været majoritetsejer af Everton siden 2018.

– Vi er meget ydmyge over muligheden for at blive en del af Everton-familien som tilsynsførende med klubben, og vi anser det som værende et privilegium at være i stand til at bygge videre på den stolte arv og værdisæt, siger Josh Wander, der er grundlægger og Managing Partner hos 777 Partners.

777 Football Group ejer i forvejen en række klubber rundt om i verden, såsom Genoa fra Italien, Hertha Berlin fra Tyskland og Sevilla fra Spanien.


TOPHISTORIER LIGE NU

 

Annonce