Brassermål sikrer jubel hos Newcastle - sejr i første semifinale-opgør

Eddie Howes mandskab var på en vigtig mission på den engelske sydkyst tirsdag aften.

Southampton 0 – 1 Newcastle (0-0)

0-1: Joelinton, 73. minut

Det første opgør af semifinalen i Carabao Cuppen mellem Southampton og Newcastle udspillede sig tirsdag aften på St. Mary's Stadium på den engelske sydkyst.

Omkring 3200 medrejsende tilhængere af Newcastle havde taget den lange tur fra nord til syd, og de kunne høres.

Det var gæsterne fra det nordøstlige England, der mestendels sad på opgøret kampen igennem, og det kunne også aflæses af måltavlen i sidste ende.

Eddie Howes mandskab sikrer sig således et glimrende udgangspunkt før returopgøret i næste uge, kampen blev vundet med 1-0.

Det var en hektisk og underholdende første halvleg. Slutproduktet udeblev dog, men både Gavin Bazunu og Nick Pope måtte tvinges i aktion med en enkelt redning hver.

Newcastle havde sågar bolden i nettet i løbet af kampens første 45 minutter, men en hånd på bolden fra brasilianske Joelinton forbød gæsterne at komme foran.

Der var gode muligheder for Newcastle for at bringe sig selv foran i anden halvleg. Joelinton brændte en kæmpe chance i de første minutter af anden halvleg. Brasilianeren burde have sendt The Magpies foran, og der fandtes vist ingen undskyldninger for det brændte forsøg.

Det var lige før vendingen om, at Newcastle end ikke kunne ramme end ladeport skulle tages i brug i dette referat, men det ændrede sig, da Joelinton betalte tilbage for sine brændte chancer i løbet af opgøret.

Således var brasilianeren på pletten i kampens 73. minut, da han tog bestik af svenske Alexander Isaks indlæg.

Bare to minutter efter troede Southampton, at de havde udlignet. En afretning snød Nick Pope, men det viste sig, at der havde været hånd på bolden i opløbet, så Adam Armstrongs mål gjaldt ikke.

Mod slutningen af kampen blev ondt gjort til værre, da Duja Caleta-Car blev udvist, da han modtog sit andet gule kort i opgøret. Han kom for sent i et forsøg på at standse Allan Saint-Maximin.

Det fik dog ingen konsekvenser, selvom Alexander Isak driblede sig forbi Bazunu i Southampton-målet i tillægstiden. Vinklen blev dog for spids, og svenskeren kunne derfor ikke præcisere afslutningen tilstrækkeligt.

Dermed hentede Eddie Howes tropper en 1-0-sejr hjem til det nordlige England.

I den anden semifinale i Carabao Cuppen mødes Nottingham Forest og Manchester United onsdag aften på førstnævntes hjemmebane, City Ground.