Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
09:09:2021 18:08
BLOG: Skuffende at Wenger er blevet FIFA's nye håndlanger

Arsené Wengers turné med idéen om VM hvert andet år er skuffende og efterlader et par solide ridser i lakken


Han var en af engelsk fodbolds helt store reformatorer, da han ankom i midt-90’erne. Den lange, bebrillede franskmand, der forvandlede Arsenal til et sandt festfyrværkeri.
 
Arsené Wenger. Manden, myten og legenden hos The Gunners og millioner af Premier League-fans, der forelskede sig hovedkuls i Arsenals smukke fodbold.
 
Nok løb tiden måske fra ham til sidst, men hans betydning for fodboldens udvikling i moderlandet, er kolossal. Bare spørg Arsenals fans, og ikke mindst de mange modstandere i slut-90’erne og frem til midt-00’erne, der fik ørerne i maskinen.
 
Derfor er det også synd og skam at se Wenger være reduceret til posterboy for FIFA’s nyeste påfund: Et VM hvert andet år.
 
Én ting er at man åbenbart vil reducere betydningen af verdensmesterskabet, så det bliver en happening på lige fod med de slutrunder vi ser i håndboldsporten. Noget andet er at man kører EM fuldstændig over. Tænk lige tilbage på hvor fantastisk den seneste slutrunde var.
 
Problemet er at det ikke handler om en mindre kompakt landsholdskalender eller hvad de ellers forsøger at spinne til folket. Problemet er at det igen er pengene der vejer tungere end traditioner, kultur og fansenes ønsker.
 
Jeg ærgrer mig voldsomt over at min beundring for Wenger nu lider så alvorligt et knæk. Tænk hvad manden kunne have brugt sin glimrende forstand og sit store fodboldhjerte til. 
 
Nu er han bare endnu en bandit i habit for fodboldens dødsstjerne: FIFA.
 
Organisationen der er så gennemrådden at de slet ikke forsøger at skjule det længere. Hvorfor bruge tid og kræfter på det, når der ikke rigtig er nogen der stiller dem til ansvar?
 
Glem ikke at der lige om lidt skal afholdes VM-slutrunde i ørkenstaten Qatar, hvor tusindvis af migrantarbejdere er døde og hvor basale frihedsrettigheder er sat ud af kraft. Det ville næsten være sjovt, hvis det ikke var så deprimerende. 
 
Næste skridt må vel være at Taliban byder ind på VM-slutrunden i 2030, så vi kan sende Damsinho og co. til Kabul. Så længe der er penge nok, skal vi nok se FIFA bakke op.
 
Er UEFA så meget bedre? Slet ikke. Og dér ligger årsagen til den store depression som fodbolden oplever. Nok er fansene tilbage, men magthaverne forvalter sporten så rædselsfuldt, at kommunen for længst burde være trådt ind og have fjernet barnet.
 
Desværre står vi nu her med en ny diskussion som FIFA selvfølgelig betaler et flertal af medlemslandene for at bakke op om. Som de altid har gjort.
 
Nok er der mange skurke i spillet om de mange milliarder, men at Wenger nu er en del af slænget, skuffer mig.
 

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE