Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:08:2020 19:40
BLOG: Sancho ville være et godt United-køb - men kun det tredjebedste

Sancho-snakken har taget overhånd. Ja, han ville være god for United, men det ville samtidig være skidt kun at købe ham.


Sancho er her, der og allevegne. 

Sådan har historien været, siden den 20-årige englænder fik sit gennembrud i Dortmund, hvor han har spillet på et yderst imponerende niveau. Indledningen står dog alligevel mest i relation til hans tilstedeværelse i den engelske presse.

I flere måneder har samtlige aviser spyttet 'Sancho til United'-rygter ud i menigheden ved enhver lejlighed, mens Uniteds fans virker ellevilde for at englænderen i hus.

Og det forstår man også godt. De Røde Djævle er på vej fremad og spiller spændende fodbold, mens bredden halter, så en spiller som Sancho vil om nogen være et stort skridt frem.

Han scorer, assisterer og dribler jo til morgenmad, så jeg forstår godt ivrigheden - også fra træner Solskjær, som allerede har været ude at kritisere klubbens øvre etage, hvor Woodward sidder og varmer pengetanken, hvilket var et resultat af de sammenbrudte forhandlinger omkring Sancho.

Proportionerne er dog røget med i købet af begejstringen omkring Sancho, for det er ikke ham, de nødvendigvis skal bruge. Han burde i stedet stå som nummer tre på ønskelisten.

United har lige nu Rashford, Martial, Greenwood og James, der alle dækker kanterne fortrinligt, mens Pogba og Fernandes bidrager med en masse offensiv kreativitet lige bagved. Grunden til, at man tabte tre semifinaler og først var gode i ligaen efter februar, ligger et andet sted.

Først og fremmest i midterforsvaret. Rojo og Smalling er på vej ud, mens Tuanzebe og Fosu-Mensah konstant er skadet og ikke er færdigudviklede. Jones er skadet og ikke god nok, mens Bailly bruger mere tid med klublægen end nogen anden, hvilket efterlader Solskjær med Lindelöf og Maguire.

Og de har været heldige, at de to har holdt sig skadesfri, men det er stadig ikke nok. Langt fra.

Det så man i Europa League-semifinalen mod Sevilla, hvor partnerskabet ikke lignede noget, som Ferdinand og Vidic ville klappe af. En af usikkerhederne, som - igen - kom til udtryk, var spillet med bolden, hvor specielt et specifikt område alamerede - faktummet, at begge spillere er højre benede. 

Vi løber 80 meter op ad grønsværen og stopper ved ni'er positionen, hvor det andet - og mindst lige så vigtige - punkt på dagsordenen befinder sig.

Og det er, at Manchester United - foruden Ighalo - ikke har en eneste rigtig angriber. 

Her skal man være hurtigt med at komme med en gendrivelse omkring Martial.

Ja, han kan spille centralt, ja, han scorer mål, og ja, han er som sådan også god nok til at repræsentere United.

Men det er samtidig knudepunktet - fordi man netop er ved at nå et punkt, hvor godt nok ikke er det, man efterstræber, men i stedet noget, der er rigtig godt.

Og lad os være ærlige. Martial besidder ikke i nærheden af samme målnæse som de bedste angribere i verden, og han er ikke en Big Game Player. I sidste sæson scorede franskmanden flotte 23 mål. Tre af dem var mod 'større' klubber eller bedre.

Mange af hans kvaliteter egner sig også bedst på kanten eller på et hold, hvor han kan skifte lidt rundt - enten fra kamp til kamp eller fra aktion til aktion. 

Her er Lukaku-modargumentet uundgåeligt, men samtidig også ubrugeligt. Ja, United har før anskaffet sig en ægte ni'er uden held, og det er kun blevet bedre, siden Martial har været på toppen. Men det kan altså blive endnu bedre.

Lukaku passede slet ikke ind i det, som United står for. Han er bedst som en stationær skarpretter og targetman. United er drevet af høj intensitet og mange kombinationer. Det var simpelthen bare et mismatch.

Så. Sancho ville være god, men ikke før, at man har skaffet sig en kompetent midterforsvarer og en klasificeret målscorer. Monacos Badiashile og Lilles Magalhaes i forsvaret samt Lazios Immobile og Real Madrids Luka Jovic er mine løse, realistiske bud fra hoften.

Der findes mange andre alternativer - men de skal findes, inden man smider tæt på en milliard efter Sancho.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED