Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
30:07:2021 17:00
BLOG: Broja, Loftus-Cheek, Ampadu? Hvem fortjener forfremmelse i Chelsea?

Chelsea står vanen tro med et enormt puslespil at løse forud for den kommende sæson. Alt for mange spillere skal skæres ned til 25.


Sæsonens spæde uger er en glimrende mulighed for de unge til at vise sig frem. Og for de udstødte. Testkampe og og uhyggelige mængder træningspas er på dagsordenen i ugerne op til en ny sæson, og her er Sommer 2021 noget ekstra særligt.

Der her nemlig været EM, Copa America og nu også OL denne sommer, hvilket betyder, at mange stjerner vender ret sent tilbage til træningsbanen. Og i startopstillingen. Dette er en god mulighed for spillere, der umiddelbart vurderes med håbløse chancer for en rolle i deres klub.

Intet sted er dette mere gældende end i Chelsea. The Blues' låneoversigt er notorisk for dens ufattelige navneliste, der som regel tæller en 4-5 startopstillinger. Alt er som det plejer i år. Bortset fra, at Chelsea virker til at have en stærkere trup med mindre plads til uprøvede spillere.

Immervæk er vi midt i tiden for sjove eksperimenter. Måske vi endda ser en Dujon Sterling på højre dør, mens en Drinkwater tonser rundt inde på midten. 

For mange spillere er pre season en flod af muligheder. Men for mange ender det i ingen ting. Førsteholdsspillerne kommer tilbage og alt er glemt om en dribletur i Skotland for lukkede døre. 

Men det er ikke kun sådan. Herunder eksempler som Victor Moses i 2016, Ruben Loftus-Cheek i 2018 eller Fikayo Tomori sæsonen senere, der allerede greb chancen i testkampe og tog niveauet og tiltroen med til Premier League. Lad os se på den nuværende trup.

De håbefulde outcasts

Som tingene ser ud nu, vil Chelsea træde ind i den nye sæson med to frie pladser for spillere, der ikke er englændere eller ikke har været mere end tre år i klubben, inden de fyldte 21 år. Et reglement, der forenklet kaldes at være 'home grown' eller 'non-home grown'.

Ross Barkley og Loftus-Cheek er begge tilbage i truppen efter undevældende lejeophold i fjor.

Billy Gimours ophold i Norwich har åbnet en dør for på midten af banen, men ingen af spillerne passer ind i Tuchels system, der kræver to defensive midt. Til gengæld er begge typer skræddersyet til et 3-1-4-2 sytem, vi blandt andet så i anden halvleg imod Bournemouth.

Men lige så vel er døren åben for den eneste spiller, der, senest mod Bournemouth, spillede 90 minutter. Conor Gallagher. Den 21 årige spiller havde god sæson i West Brom i 20/21, og han blev sat sammen med Drinkwater på midten, hvor duoen gjorde det fint. Bortset fra en enkel fejlafevering fra Drinkwater, der gav plads til en kolossal chance for David Brooks.

Og så er der Tino Anjorin, der desværre er ude med corona. For ham i hvert fald, måske ikke for Chelsea. Den 19 årige angriber, der fik et par chancer under Lampard, er gledet ud af Blues-truppen, og det er usandsynligt, han spiller igen.

Trevoh Chalobah er en spiller, der pludselig forventes gode chancer. Englænderen spillede en fænomenal sæson for franske Lorient i den forgangende, hvor den 22 årige stopper efterhånden ligner en spiller klar til højere niveau.

Han har tidligere udviklet sig godt i The Championship, og så passer han optimalt i en tre-back-kæde, som han tllige har rigelig erfaring med.

Behovet for flere forsvarer vil også kunne komme til at passe walisiske Ethan Ampadu, der er vendt hjem fra en personligt skuffende slutrunde med Wales. Han er ikke så ung længere og læner sig op af kategorien 'evighedstalenter', men forsvareren kan stadig blive til noget. Et leje ophold er dog mest realistisk, fortæller The Athletics.

Chelsea søger mere specifikt en venstrebenet spiller til bagkæden, og her er franske Marlang Sarr en uundgåelig kandidat. Sidste sæsons skuffende ophold i Porto, hvor han ikke fik nogen vigtig rolle, bekymrer dog Chelsea. Og med rette.

Kaptajn Azpilicueta, eller bare 'Dave', vil sandsynligvis gøre sig mest på backerne, hvorfor Reece James er efterladt på højre wing back uden nogen afløser.

Det kan pludselig, og helt ud af ingen ting, bane vejen for Dujon Sterling. En 21 årig back, der har været i Chelsea i hele sit liv, men hidtil uden at se et eneste Premier League-minut.

Sidst men ikke mindst, må vi også en tur forbi Armando Broja, en af sidste sæsons bedste pre season-performere. Den unge angriber har sat den afgørende underskrift på en femårig kontrakt med klubben, og den 19 årige albaner virker klar til en udfordring på Stamford Bridge.

Han udspillede Tammy Abraham imod Bournemouth og fik megen ros. Med Giroud i Milan og Abraham på vej væk, står angriberen foran et gennembrud for Chelsea.

Som det er nu, er pre season stadig midt undervejs. Og et par billetter til Chelsea-truppen er stadig til salg.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE