AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
25:01:2023 17:52
BEKRÆFTET: UEFA indfører nye formater

UEFA har i dag oplyst nye ændring er i Nations League og EM-kvalifikation.


Efter et møde i Schweiz har UEFA netop besluttet at lave ændringer i Nations League og EM-kvalifikation.

Det har man gjort efter at have afholdt møder med de nationale fodboldforbund, og ifølge UEFA vil det gøre turneringerne mere spændende.

Derudover har man også foretaget ændringerne for at styrke ressourcerne og sikre en stabil eftervirkning hos de nationale fodbold efter pandemien.

Følgende ændringer er blevet foretaget:

Nations League

Nations League vil blive udvidet med en ekstra knockout-runde, som spilles i marts, der skal skabe kontinuitet mellem gruppespillet, som ender i november, og finalerne, der spilles i juni.

I A-grupperne vil de nationer, der ender på 1. pladsen og 2. pladsen, spille en 'kvartfinale' (både en hjemme- og udebanekamp), hvor vinderne kvalificerer sig til Final Four. 

3. pladsen i A-grupperne skal møde 2. pladsen i B-grupperne om oprykning eller nedrykning. De nationer, der spiller A-grupperne og ender på 3. pladsen, kan altså rykke ned i B-grupperne ved at tabe til 2. pladsen i B-grupperne.

Sådan fungerer der også i B- og C-grupperne. En illustration kan ses her:

Kvalifikation til EM og VM

Der vil være 12 grupper med 4-5 hold i hver gruppe, og det har man gjort for at gøre kvalifikationen mere 'uforudsigeligt og dynamisk'. Alle nationer møder hinanden på hjemme- og udebane, som altid har været tilfældet. 

Gruppevinderne vil kvalificere sig direkte til EM eller VM, hvor 2. pladsen kan kvalificere sig direkte eller skal ud i en playoff-kamp for at kvalificere sig til EM eller VM. 

EM-slutrunden 2024

Her er der ingen ændringer, hvor der fortsat vil være 24 nationer, men efter EM 2024 vil der bliver lavet ændringer. 

LÆS OGSÅ: Vild melding: Flere PL-spillere kan få lang karantæne for medvirken i svindel

LÆS OGSÅ: Den hurtigste: Ny Premier League-signing slår vild rekord


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE