Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

BEKRÆFTET: Så mange gange oddsede Toney mod 'sit eget hold'

Af Jeppe Augustsen
26.05.2023 Kl. 09:33
FA har offentliggjort de bets, som har resulteret i en otte måneder lang karantæne til Ivan Toney.

Tidligere på måneden blev Ivan Toney idømt en otte måneder lang karantæne fra al fodbold efter at have brudt reglerne for betting på fodboldkampe.

I første omgang blev han sigtet have brudt bettingreglerne 262 gange i perioden fra 25. februar 2017 til 23. januar 2021, men det blev efterfølgende skåret ned til 232 sigtelser.

Karantænen betyder, at han er udelukket frem til 17. januar næste år og fik også en bøde på £50,000. 

I dag har Brentford udsendt en pressemeddelelse, hvor de accepterer dommen.

– Ivan og Brentford FC accepterer, at lovovertrædelser er blevet begået, og sanktioner var uundgåelige.

– Kommissionen har noteret, at ingen af anklagerne var relateret til kampe, hvor Ivan selv kunne påvirke hans eget hold negativt. Disse detaljer er inkluderet i de skriftlige begrundelser fra kommissionen.

Brentford citerer også det dokument, som Kommissionen har udsendt:

– Den nuværende sag handler ikke om matchfixing. Hvis det var tilfældet, ville anklagerne være blevet forfulgt i henhold til andre bestemmelser. Der er ingen beviser for, at Mr. Toney gjorde eller var i en position til at kunne påvirke sit eget hold til at tabe, da han placerede væddemål mod at vinde. Han var ikke i truppen eller spilleberettiget på det daværende tidspunkt..

– Kommissionen finder, at der bør foretages en betydelig reduktion for at afspejle den diagnosticerede ludomani, som er blevet identificeret af psykiateren Dr. Philip. Hopley. Den manglende kontrol, som spilleren har med hensyn til gambling, er klart en afspejling af hans diagnosticerede ludomani.

FA har også offentliggjort de sigtelser, som Ivan Toney er blevet straffet for, og de viser blandt andet, hvor mange gange Ivan Toney spillede mod en klub, som han var på kontrakt hos. 

Det engelske fodboldforbund har oplyst, at 126 bets blev lavet til kampe i en turnering, som Ivan Toneys egen klub deltog i eller kunne være kvalificeret til. 

Ud af de 126 bets var 29 af dem lavet på den klub, som Ivan Toney var på kontrakt hos, og 16 af gangene blev der oddset på, at hans hold skulle vinde kampene. Ud af de kampe spillede han 11 af dem og var på bænken i én kamp. 

Ud af de 29 bets var der også 13 gange, hvor han spillede på, at holdet skulle tabe i syv forskellige kampe i perioden 22. august 2017 og frem til den 3. marts 2018. Han spillede dog ikke i de kampe, hvor han oddsede imod sit eget hold. I de kampe var han slet ikke inkluderet i kamptruppen.

11 ud af de 13 bets lød på, at Newcastle skulle tabe, og på det tidspunkt var han udlejet til en anden klub. 

15 ud af de 126 bets lød også på, at han skulle skulle score i ni forskellige kampe, som han spillede. 


TOPHISTORIER LIGE NU

1. Rygtet til Premier League: Zidane afviser monsterkontrakt

2. Her er detaljerne: Bellingham-aftale er næsten på plads

3. Efter Ronaldo-exit: Han vil være nummer 7 i Manchester United

4. 1,2 milliarder: Liverpools nye sportsdirektør lurer på tre signings

5. Overvejer at forlade City efter én sæson: Gigantklub lurer

 

Annonce