Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
11:05:2022 15:15
BEKRÆFTET: FIFA går ind i bizar VM-sag

FIFA har nu valgt at indlede en undersøgelse.


I sidste uge kom det frem, at det chilenske fodboldforbund vil have Ecuador smidt ud af VM, fordi de brugte en ulovlig spiller i flere kampe til VM-kvalifikationen.

Der er tale om Byron David Castilla, hvor Chile hævder, at han er colombianer og dermed ikke ecuadorianer. 

Det chilenske fodboldforbund meldte ud, at man havde indgivet en officiel klage til FIFA, hvor de kræver Equador smidt ud af VM, hvor Chile i stedet skal tage deres plads i Gruppe A med Holland, Qatar og Senegal.

Nu har FIFA meldt ud, at man undersøger sagen.

- FIFA har valgt at indlede en undersøgelse ifm. den mulige utilgængelighed af Byron David Castilla i nogle af kampene. I denne sag er det ecuadorianske fodboldfodbold og det peruvianske fodboldforbund også blevet inviteret til at meddele deres position til FIFAs disciplinærkomité, lyder det i en pressemeddelelse.

Regeringen i Colombia har angiveligt bekræfter Chiles dokumenter, der viser, at Byron David Castillo rent faktisk hedder Bayron José Castillo og er født i den colombianske by Tumaco den 25. juli 1995. 

- Dokumentet fra Ecuador indikerer, at Byron blev føst den 10. november 1998 i byen General Villamil Playas. Dette certifikat er ikke blevet godkendt af nogen statslig institution i Ecuador, og det eksisterer ikke i landets civilregister, udtalte en repræsentant for det chilenske fodboldforbund i sidste uge.

Spilleren blev anvendt i otte kvalifikationskampe, som Ecuador formentlig bliver taberdømt, hvis FIFA giver Chile medhold i sagen. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE