Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Begrundelsen er ude: Derfor blev Manchester City frifundet af CAS

Af Jeppe Augustsen
28.07.2020 Kl. 15:49
CAS har i dag udsendt rapporten, der fortæller, hvorfor man frikendte Manchester City.

Manchester City var tiltalt for brud på Financial Fair Play-reglerne og var blevet straffet af UEFA med en to års karantæne fra Champions League samt en bøde på €30 millioner, men tidligere på måneden blev de frifundet. 

Det gjorde de efter en afgørelse fra Court of Arbitration for Sport – bedre kendt som CAS.

I dag har de løftet sløret for, hvorfor man frikendte Manchester City.

CFCB (Club Financial Control Body, red.) dømmer de sage, hvor klubber er under mistanke for brud på FFP, og det var dermed dem, der tildelte Manchester City straffen. De mente, at Manchester City havde brudt FFP-reglerne bl.a. ved at overdrive klubbens sponsorindtægter mellem i en periode mellem 2012 og 2016.

Det mente Manchester City ikke, og derfor appellerede de også dommen til CAS.

I en 93 sider lang rapport begrunder CAS beslutningen af om at frikende Manchester City.

– Størstedelen af panelet mener, at UEFAs største sigtelser – heriblandt forkerte informationer fra Manchester City til UEFA – skal afvises. Sigtelserne omkring betalingerne fra Etisalat er forældet. Sigtelserne omkring betalingerne fra Etihad er forældet og dermed ikke har tilfredsstillet panelet. Med det sagt er panelet af den mening, at UEFA har rejst useriøste sigtelser mod Manchester City. Som det også Manchester City er bekendt med, var der en legitim base for at sigte klubben, men baseret på beviserne mener panelet ikke, at man kan konkludere, at Manchester City har skjult finansieringen på ulovlig vis.

I konklusionen af rapporten står der bl.a:

– Størstedelen af panelet mener, at Etihads sponsoraftaler er blevet forhandlet til en fair værdi, og MCFC, HHSM, ADUG og Etihad ikke bliver anset for at være relaterede partnere.

– De påståede økonomiske brud fra maj 2012 og frem til maj 2013 er forældet, men de påståede brud, der relaterer til den økonomiske rapport for året, som sluttede i maj 2014, er ikke. 

– De lækkede emails er ikke tilladte beviser.

Det var især de lækkede mails, som fik stor medieomtale, der fik UEFA til at efterforske sagen, og ifølge Manchester City var over 5 millioner email fra dem blevet hacket.

Bliv klogere på afgørelsen ved at læse rapporten her.

Annonce