AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
23:11:2022 12:29
BBC-ekspert om VM i Rusland 2018: "Jeg tror, vi blev ofrer for 'sportswashing'"

Eksperten forundrer sig.


VM i Qatar løber af stablen i disse dage.

Slutrunden i den mellemøstlige stat har været diskuteret heftigt, siden man fandt ud at VM-festen skulle afholdes der i 2010.

Dog føler, Gary Lineker, at man også sagtens have diskuteret andre slutrunder, herunder VM i Rusland i 2018.

Dog selvom der opfordringer til, at Rusland blev frataget turneringen i 2018, efter at landet annekterede Krim i 2014, så føler han, at der var tale om 'sportwashing.

Det mener han, da Rusland gjorde for at få positiv omtale og derved fjerne fokus fra landets overgreb mod menneskerettighederne:

- Jeg tror, at vi blev ofrer for 'sportswashing' for fire år siden, da det var i Rusland, siger han til BBC.

- Jeg tror, at vi alle gik ud fra, hvor fantastisk det var, og det ene og det andet, og det er sådan, sportswashing fungerer. Vi talte måske ikke nok om de andre ting.

- Så det blev vurderet som det rigtige at gøre. Ved VM i Rusland, så var gaderne var renset, alt var anderledes.
 
- Vi har set, hvad Putin har gjort efterfølgende - men han har gjort det før. Set i bakspejlet mener jeg, at vi nok skulle have sagt mere. 
 
 
 

 

 
 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE