Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:05:2022 10:08
Avis: Turnering kan blive afskaffet efter nyt CL-format

Nyt Champions League-format truer eksistensgrundlaget for engelsk pokalturnering.


Liga Cuppen, der af sponsormæssige årsager i disse år kaldes Carabao Cuppen, er under trussel som følge af ændringer i Champions League-formatet.
 
Det kan Daily Mail afsløre.
 
Ændringerne vil betyde, at europæisk fodbold i stigende omfang dominerer midtugerne før julepausen fra og med 2024/25-sæsonen.
 
Gruppespillet ændres fra seks til otte kampe, og disse gruppespilskampe spilles henover 10 uger i efteråret. Derudover gives Europa League og Conference League en særskilt uge hver til at promovere deres turneringer, og det kan betyde, at engelske klubber, der også deltager i europæiske turneringer, i værste fald ikke kan deltage i Liga Cuppen.
 
English Football League, der har ansvaret for pokalturneringen, er efter sigende i gang med at undersøge en række muligheder. Blaandt andet vil man kigge på muligheden, der kan tilbyde de store klubber at stille med et såkaldt udviklingshold, altså et U23-mandskab, frem til semifinalen.
 
Daily Mail skriver desuden, at FA Cuppen ikke i samme omfang vil mærke til de nye ændringer i Champions League, idet de store klubber først træder ind i turneringen efter årsskiftet.

SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE