Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:04:2021 13:03
Automatisk offside-system kan blive indført snart

Et nyt offside-system, hvor beslutningerne træffes på ganske få sekunder, kan snart blive en del af topfodbold.


Arséne Wenger har et håb om, at et automatisk offside-system snart kan blive benyttet på højeste niveau.

Den tidligere Arsenal-manager, som nu er FIFAs chef for den globale fodboldudvikling, har længe arbejdet på at få udviklet et nyt offside-system, hvor linjedommerne får besked, når teknologien i løbet af få sekunder har vurderet, hvorvidt der er offside eller ej.

Og teknologien, der indtil videre er blevet testet til VM for klubhold tidligere på året, kan måske være klar i 2022.

- Den automatiske offside vil være klar i 2022, tror jeg. Det automatiske betyder, at linjedommeren får et direkte signal på sit ur, hvor han får at vide, om der er offside eller ej, siger Wenger til FIFAs Living Football-show.

Wenger vil gøre op med den lange ventetid, der kan være forbundet med, at folkene i VAR-rummet skal trække linjer for at vurdere offside ud fra få centimeter og millimeter.

- Det er så vigtigt, fordi vi ser mange jubelscener, der bliver afbrudt efter marginale situationer, og derfor mener jeg, at det er et rigtig vigtigt skridt.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED