Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:10:2021 09:55
Professionel fodboldspiller springer ud som homoseksuel

21 år og yderst modig. Nu har en ung fodboldspiller valgt at springe ud som homoseksuel.


Det at være homoseksuel i den professionelle fodboldverden er et stort tabu - især i herrefodbold.

Tilbage i 2014 sprang den tidligere Everton- og Aston Villa-spiller, Thomas Hitzlsperger, ud som homoseksuel.

Det gjorde han efter at have indstillet sin aktive fodboldkarriere, fordi han var bange for konsekvenserne, hvis han gjorde det, mens han stadig var aktiv.

Tidligere har der været en anonym Premier League-spiller, som har udtalt, at han var homoseksuelle, men ikke vil frem med deres identitet, fordi han var bange. 

Troy Deeney har også været ude at udtale, at der er med stor sandsynlighed er homoseksuelle på alle hold i Premier League, men modet er der ikke til at springe ud i offentliggheden:

- Jeg vil godt sige, at der formentlig er en homoseksuel eller biseksuel på ethvert fodboldhold. De er der 100 procent sikkert. Jeg tror absolut, at en homoseksuel eller en fra de kredse er meget bekymret for at skulle tage ansvaret og være den første, der melder det ud, men når først én har gjort det, kommer der helt sikkert rigtig mange, sagde Deeney til BBC sidste år.

Nu har den australske fodboldspiller, Josh Cavallo, taget modet til sig og sprunget ud, mens han stadig er aktiv fodboldspiller.

Det fortæller han i en video på Twitter.

- Der er noget personligt, som jeg er nødt til at dele med alle jer. Jeg er fodboldspiller, og jeg er homoseksuel. Mens jeg voksede op, følte jeg, at jeg altid skulle gemme mig selv, fordi jeg skammede mig. Skamfuld over ikke at kunne gøre det, jeg elskede allermest og være homoseksuel - at skjule den person, som jeg virkelig er, for at opnå en drøm, som jeg altid har drømt om, siger Josh Cavallo.

- Alt jeg ønsker er at spille fodbold og blive behandlet ligeværdig. Jeg er træt af at skulle præstere ved bedste evne og leve dette dobbeltliv. Det er hårdt, og jeg ønsker ikke, at nogen skal opleve det. 

Se hele klippet med Josh Cavallo her:


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE