AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
09:08:2020 10:45
Arsenal-legende: Min Premier League-debut fik mig til at tvivle

Robert Pirés fik en hård start på tilværelsen hos Arsenal. Efter debuten i Sunderland tvivlede han på, om han ville komme til at slå igennem i Premier League.


Robert Pirés er en spiller, som står højt på listen, når det gælder klubkoryfæer i Arsenals historie. Franskmanden var med til at gå ubesejrede gennem ligaen med The Gunners i 2003/04-sæsonen, og han har dermed fået lidt af en heltestatus qua sin forrygende sæson.

Men det var ikke altid lige nemt for Pirés. Især ikke i hans første kamp under Arsene Wenger, hvor han blev sat på noget af en prøve. I hvert fald fysisk.

Tilbage i 2000 skiftede Pirés Marseille ud med Arsenal i et skifte til seks millioner pund, og han blev straks stillet til opgave at afløse Marc Overmars, der forinden var skiftet til FC Barcelona.

Pirés startede på bænken, hvor han kunne se Sunderland komme foran i kampen, og derudover bemærkede han også, hvor fysisk betonet spillet egentlig var, i forhold til hvad han var vant til.

Sunderland vandt kampen i åbningsopgøret og fik dermed en glimrende start på en sæson, hvor de sluttede på en fornem ottendeplads.

- Det var svært at komme fra Frankrig til Premier League i begyndelsen. Arsene Wenger fortlate mig, at jeg blev nødt til at vænne mig til den fysiske del af spillet, siger Pirés til Match of the Day-podcasten.

- Min første kamp var på udebane i Sunderland. Efter 25 minutter på bænken tænkte jeg, at denne form for fodbold ikke lige var mig.

Tidligt i sin Arsenal-karriere blev han kritiseret for sine præstationer, eller mangel på samme. Især fordi han ofte beklagede sig over netop den fysiske brutalitet.

Pirés fik dog styr på sagerne og det blev til i alt 287 kampe i Arsenal-trøjen, der blandt andet bød på Premier League-, FA Cup- og Champions League-titler.

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED