Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
29:05:2018 12:20
Arsenal får kritik for nyt ærmesponsorat

Sidste uge indgik Arsenal et ærmesponsorat med Rwanda, hvilket har ført til kontroverser helt op i det engelske parlament.


De fleste løftede nok øjenbrynene lidt sidste uge, da Arsenal annoncerede et nyt treårigt ærmesponsorat med Visit Rwanda. 

Den østafrikanske nations turistagentur virkede ikke som den mest oplagte sponsor, og aftalen har også fået en række engelske politikere til at ryste på hovedet.

Sponsoratet skulle angiveligt være £30 millioner værd, men i år betaler Storbrittanien hele £62 millioner i nødhjælp til netop Rwanda.

Det har fået flere engelske politikere til a påpege, at ulandsbistand meget vel kunne være blevet brugt til at finansiere landets nye sponsorat med The Gunners.

- Britiske skatteborgere vil med rette blive chokeret over at lære, at en land, som bliver støttet med masser ulandsbistand, pumper millioner ind i en allerede rig Londonklub. Det er vanvid, siger det britiske parlamentsmedlem, Andrew Bridgen.

Kritikken går især på, at et land som Rwanda, der stadig lider af enorme fattigdomsproblemer, pludseligt finder penge på statsbudgettet til at sponsorere en klub som Arsenal.

Menneskerettighedsaktivisten Rene Mugenzi, der stammer fra Rwanda, kalder aftalen mellem The Gunners og Rwanda for obskur. 

- Det er svært at se, hvordan Arsenal har indgået aftalen med omhu, og de burde annullere den, mener menneskerettighedsaktivisten. 

- Hvordan kan et land, der modtager mange millioner i ulandsbistand bruge dem på en fodboldklub i London, bare fordi landets præsident hepper på dem?

Til gengæld forsvarer på Rwanda og Arsenal aftalen med, at sponsoratet vil føre til et potentielt boom i turismen til det østafrikanske land. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE