Arsenal brød deres stime på fire uafgjorte i træk med storsejr hjemme mod Newcastle

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
16.02.2020 Kl. 18:23
Arsenal vandt søndag aften en sikker sejr på 4-0 hjemme mod Newcastle efter scoringer af Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pepe, Mesut Ózil og Alexandre Lacazette.

Arsenal lå inden dagens opgør på en skuffende 11. plads i Premier League, og deres seneste fire Premier League-kampe var alle endt med remis. Dagens modstander fra Newcastle lå på pladsen lige under med samme pointantal.

Newcastle var helt sikkert mere tilfredse med deres placering før opgøret end Arsenal, og det måtte forventes, at Arsenal ville vise alle, at deres placering ikke er retmæssig.

Det forventede kampbillede forud for opgøret var, at Newcastle ville stå lavt med Arsenal dominerende i spil og chancer.

Opgøret startede også med Arsenal på bolden, men de var ikke i stand til at skabe de store muligheder tidligt i første halvleg.

Som halvlegen skred frem, ændrede dette billede sig ikke. Arsenals største chance i første halvleg kom efter et hjørnespark, hvor Mustafi var tæt på at kunne sparke bolden i mål efter en fejl fra Dubravka i Newcastles mål.

De to hold gik til halvleg ved stillingen 0-0 efter en forholdsvis kedelig første halvleg.

Straks fra anden halvlegs start viste Arsenal langt bedre takter, og det første varselskud kom, da unge Eddie Nketiah fik en stor chance, men måtte tage til takke med at se bolden strejfe overliggeren.

Kort tid efter kom forløsningen på Emirates, da Pierre-Emerick Aubameyang steg ugeneret op i feltet og headede et indlæg – der var lang tid undervejs – fra Nicolas Pepe i målet. Den farlige gaboneser havde dermed scoret for 15. gang i denne Premier League-sæson.

Tre minutter senere blev Nicolas Pepe selv målscorer. Målet skal dog i stor grad tildeles den unge 18-årige venstreback Bukayo Saka, der drev gæk med Newcastles højre forsvarsside, ved blandt andet at lave en tunnel, før han forærede bolden på et sølvfad til Pepe midt i Newcastles felt.

Nicolas Pepe misbrugte som skrevet ikke, og dermed var hjemmeholdet i front med 2-0 før de sidste 30 minutter.

2-0-føringen gav hjemmeholdet en masse ro, og holdet fortsatte med at være det bedste hold på banen, men et festfyrværkeri af chancer skabte hverken hjemme- eller udeholdet i den resterende del af kampen.

Arsenal formåede dog at lukke opgøret fuldstændig, da Mesut Özil dukkede op i feltet og sikkert prikkede bolden ind til 3-0 – en stor forløsning for den hårdtprøvede tysker.

Det sidste søm i kisten stod Alexandre Lacazette for, da han blev spillet helt nøgen i feltet af Nicolas Pepe i overtidens sidste spilleminut og sikkert scorede til slutresultatet 4-0.

Kampen endte med en sejr på 4-0 til Arsenal, der dermed kom ud af dødvandet efter fire uafgjorte kampe i træk i Premier League. Londonholdet spillede sig med sejren op på en stadigt skuffende 10. plads i den bedste engelske række. Newcastle bevarer deres 12. plads.