Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
31:03:2021 17:20
Alt du skal vide om Liverpool-emnet Ibrahima Konaté

Liverpool lader til at være langt i forhandlingerne med RB Leipzig og Ibrahimo Konaté i forhold til en sommerhandel, og her kigger vi nærmere på, hvem den franske forsvarsspiller er, og hvad han kan og ikke kan.


Hvem er Ibrahima Konaté?
Han er 21 gammel og født i Paris, men han har både fransk og malisk statsborgerskab. Dog har han indtil videre valgt at stille op for Frankrig, hvor han er noteret for mere end 30 U-landskampe.

Han startede sin karriere i Paris FC, men tog i en tidlig alder videre til talentfabrikken FC Sochaux, hvor han spillede indtil sommeren 2017. Her skiftede han til RB Leipzig, der havde fået øjnene op for franskmanden.

Hvor spiller han på banen?
I samtlige af sine 89 kampe for RB Leipzig har han spillet som midterforsvarer, og det er også den position, han har spillet for det franske U21-landshold og for FC Sochaux.

Hvad koster han?
Han har kontrakt med RB Leipzig til sommeren 2023, men der er inkluderet en frikøbsklausul på 296 millioner kroner, som Liverpool kan udløse. 

Hvilken type midterforsvarer er han?
Han måler 194 centimeter, og det bruger han til at dominere sine modstandere i luften. Han har således vundet 85,7% af sine luftdueller i Bundesligaen denne sæson. Samtidig er han fysisk stærk og i besiddelse af en høj fart.

Derudover har han også en fin teknik og en god pasningsfod, mens han især også beskrives som en intelligent spiller, der ikke laver dumme tacklinger.

Hvad siger andre om ham?
- På 100 meter er han den hurtigste spiller i RB Leipzig, siger den tidligere fodboldspiller Guido Schäfer, som nu følger RB Leipzig som journalist, og uddyber.

- Han er rigtig god til at aflevere, og det kommer fra Julian Nagelsmann, som har brug for spillere, der kan aflevere. Konaté er den rette spiller for hold, der skal spille bolden ud fra forsvaret og for Liverpool.

Også Ralf Rangnick, der var med til få Konaté til RB Leipzig er vild med den unge franskmand.

- Jeg ser Konaté på samme niveau som Upamecano, sagde Rangnick i november sidste år.

Sammenligningen med Upamecano
Konaté har spillet flere kampe ved siden af Dayot Upamecano, som er løbet med en del af opmærksomheden og også skifter til Bayern München til sommer, men de to spillere er blevet sammenlignet. Mens Upamecano i høj grad lever af sin fysik og stærke tacklinger, er Konaté en mere rolig midterforsvarer, der ofte træffer mere velovervejede beslutninger.

En sammenligning kan dog også være nærliggende, eftersom begge spillere er unge franskmand, der har en god fysik, hvor især hurtigheden er et våben for dem begge.

Hvad er ellers værd at vide?
Siden Liverpools meget konkrete interesse i Konaté kom frem, er der blevet kigget en del på forsvarsspillerens skadeshistorik – og den er også værd at kigge på.

I 19/20-sæsonen var han således ude i det meste af sæsonen med en fiberskade, der kostede ham 30 kampe på sidelinjen. Og en lignende skade satte ham også ud af spillet i starten af denne sæson.

Ydermere blev han kort før jul sidste år ramt af en ankelskade, der satte ham på sidelinjen i halvanden måned, hvor han missede ni kampe for det tyske mandskab


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE