Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:01:2021 08:14
Allardyce talte over sig: Nu risikerer West Ham og West Brom at blive fratrukket points

Premier League undersøger nu, om West Ham og West Brom har indgået en ulovlig aftale om, at Robert Snodgrass ikke måtte spille tirsdagens kamp.


Den 8. januar skiftede Robert Snodgrass fra West Ham til West Brom på en permanent transfer. Tirsdag den 19. januar mødtes de to mandskaber så i en 2-1 sejr til The Irons, men Snodgrass var slet ikke udtaget til kamptruppen. Og Sam Allardyce kom umiddelbart til at afsløre et regelbrud, da han skulle forklare, hvorfor Snodgrass ikke var udtaget.

- Det var en del af aftalen, der førte Snodgrass til West Brom, at han ikke ville have tilladelse til at spille denne kamp. Hvis vi manglede spilleren, hvilket vi gjorde, så måtte vi gå med til det, fortalte Allardyce i sit interview kort før kampstart.

Nu har Premier League så igangsat en undersøgelse af aftalen mellem de to klubber, som er blevet bekræftet.  West Brom har efterfølgende selv tilkendegivet, at man indgik en aftale med West Ham om, at man ikke måtte bruge Snodgrass i kampen imod dem, da man signede ham. Det strider efter alt at dømme mod ligaens regler, og derfor risikerer de to klubber i værste fald en pointstraf nu, skriver The Athletic.

Premier League har en regel, der lyder således: "Ingen klub skal være i stand til at skrive noget i en kontrakt, som tillader en anden part i kontrakten muligheden for materielt set at have indflydelse på klubbens politikker eller dets holds præstationer i liga-kampe".

Noget kunne tyde på, at West Ham her har haft direkte indflydelse på den trup, Sam Allardyce udtog til tirsdagens kamp, ved ikke at have givet West Brom lov til at bruge Snodgrass i kampen. Det er helt normalt, at spillere, der er udlejet til en klub, ikke må bruges, når de møder deres moderklub. Reglerne er bare anderledes, når der er tale om permanente transfers.

Bliver de to klubber fundet skyldige i et brud, vil de formentlig få en straf. I værste tilfælde kan de to klubber blive fratrukket points, skriver The Athletic, selvom en bødestraf nok er mere sandsynlig.

LÆS DAGENS RYGTEBØRS HER!


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED