AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
08:05:2019 18:21
Alisson Becker - Liverpools helt store Champions League-helt

Alisson var nok en gang en af de helt centrale grunde til Liverpools videre avancement i Champions League, da de tirsdag slog Barcelona med ufattelige 4-0.


Alisson havde, inden tirsdagens vanvittige sejr mod Barcelona, allerede erfaring med at lave lige netop sådan et comeback. Og mod sådan et hold.

Sidste år var Roma bagud med 3-1 efter første kamp på Camp Nou, hvilket efterfølgende blev overgået med en 3-0 sejr hjemme i Rom, hvor Alisson også dengang stod en fortrinlig anden kamp.

Dog er det langt fra gårsdagens ene clean sheet, som tjener Alisson hans ros. 

Det er hele den turnering, han har spillet ved siden af en næsten lige så bemærkelsesværdig Premier League-sæson.

Mange glemmer, at Anfield aldrig ville have overværet den fantastiske 4-0 sejr over Barcelona, hvis ikke det var for den brasilianske keepers heltemodige redning mod Miliks frie skud tæt under mål tilbage i skæbne-kampen mod Napoli i december.

Mange glemmer også, at der samlet kun blev lukket to mål i ind ottendedels- og kvartfinalerne mod Bayern og Porto, hvor Alisson blev beskudt med i alt 13 skud inden for rammen samt utallige farlige og ufarlige indlæg.

Tirsdag var det så, at det virkelig gjaldt. Livepool måtte for guds skyld ikke indkassere og med en tidlig Origi-scoring, blev det pludselig decideret livsvigtigt, at Alisson var i topform.

The Reds anede nemlig pludselig en chance.

Liverpool-Keeperen tog ikke bare opgaven til sig, han mestrede den til perfektion. Han var utrolig, fænomenal og sikkerheden selv på én og samme tid.

Coutinho havde en god mulighed kort efter Origi-målet, men måtte skuffes. Suarez bankede på i anden halvleg, men med samme udfald og til sidst, hvor selveste Messi også fik en stor mulighed, var der stadig ingen vej forbi den almægtige Alisson.

Han kvalte Messi og resten af Barcelona-spillerne. Han lavede fem store redninger, bidrog med talløse indgreb og deltog med stor succes i holdets opbyggende fase af spillet.

4-3 comebacket, som vil gå i historiebøgerne i årtier, var i høj grad takket være Alisson, mens han nok også er den eneste grund til, at The Reds overhovedet gik videre fra gruppespillet.

En værdig finalist kan nu drage til Spanien med sine holdkammerater med sin og restens livs chance for endelig at vinde pokalen med de lange ører.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED