Arsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
22:05:2022 14:16
Aldrig sket før: Derfor bliver det den vildeste sæsonafslutning nogensinde

Der er i den grad noget at spille om for flere Premier League-hold i sidste spillerunde.


Dagen er kommet. Klokken 17.00 går det løs, når sidste spillerunde af 2021/22-sæsonen skal afvikles.

Ti kampe bliver sparket gang på samme tid, og normalt er det ikke mange hold, der har noget at spille for i sidste runde. Denne sæson er en stor undtagelse.

Forud for sidste spillerunde er der stadig kamp om mesterskabet, de europæiske pladser og ikke mindst nedrykning. Det er første gang i Premier Leagues historie, at der stadig noget at spille om ved disse placeringer, skriver Independent-journalist Miguel Delaney.

Derudover er der ikke én eneste klub, der matematisk er sikret sig deres nuværende placering. Den klub, der er mest sikker på sin placering, er Chelsea.

The Blues har tre point ned til Tottenham og har en måldifference, der er langt bedre end Tottenham, som skal hente 18 mål på Chelsea. De skal derfor tabe meget stort til Watford, mens Tottenham skal vinde stort over Norwich. 

Nedenfor ser vi nærmere på de afgørende kampe i sidste spillerunde.

Kampen om titlen

Det bliver mellem Manchester City og Liverpool, hvor Pep Guardiola & Co. er favoritter til titlen. De møder Aston Villa på hjemmebane og kan sikre sig mesterskabet med en sejr. Skulle de ende med at tabe point, mens Liverpool vinder over Wolverhampton, så skal mesterskabet til Anfield. Taber Manchester City til Aston Villa, mens Liverpool spiller uafgjort, så vinder Manchester City mesterskabet grundet en bedre måldifference.

Kampen om fjerdepladsen

Det står mellem de to London-rivaler; Tottenham og Arsenal. 

En sejr til Tottenham vil sikre dem fjerdepladsen, men ét point vil også være nok, da Arsenal i så fald skal vinde og hente 25 mål på Tottenham, hvilket må siges at være usandsynligt.

Tottenham skal møde Norwich, som allerede er rykket ned, mens Arsenal møder Everton, som har sikret sig overvelse.

Kampen om Europa League

To point adskiller Manchester United og West Ham på henholdsvis sjette- og syvendepladsen. 

Sjettepladsen giver adgang til Europa League, mens syvendepladsen skal spille Conference League. 

Manchester United gæster Crystal Palace, mens West Ham møder Brighton på udebane. West Ham er nødsaget til at vinde, hvis de skal have nogen forhåbninger om sjettepladsen. 

Ét point er muligvis ikke nok for Manchester United, da West Ham har en væsentlig bedre måldifference. 

Kampen om overlevelse

En sejr til Everton torsdag aften betød den sidste nedrykker skal findes mellem Burnley og Leeds. 

Burnley rykkede torsdag aften forbi Leeds efter en remis mod Aston Villa, fordi de har en bedre måldifference. 

Burnley får besøg af Newcastle i sidste spillerunde, som ikke har meget at spille for, mens Leeds skal en tur til Brentford, der har mulighed for at komme på 10. pladsen med en sejr over Leeds.

Og så er der jo også lige de individuelle priser.

Topscorerprisen

Mohamed Salah topper topscorerlisten med 22 mål, men Son Heung-min er lige i hælene med 21 mål. 

Egypteren blev skadet i FA Cup-finalen mod Chelsea, og det er usikkert, om han kommer i aktion mod Wolverhampton, da Liverpool også har en Champions League-finale at tænke på. Salah og Liverpool møder Wolverhampton i sidste kamp, mens Son Tottenham skal møde Norwich. 

Cristiano Ronaldo ligger på tredjepladsen med 18 mål og skal derfor score fire mål mod Crystal Palace, hvis han skal udfordre Mohamed Salah.

Playmaker of the Year

Det er den pris, der går til den spiller, som har lavet flest assists. Den topper Mohamed Salah også med 13 af slagsen, men holdkammerat Trent Alexander-Arnold er lige i hælene med 12 assists. 

Mohamed Salah har altså mulighed for at få begge priser denne sæson.

På en delt tredjeplads ligger Jarrod Bowen, Mason Mount og Andy Roberts med 10 assists.

Den Gyldne Handske

Den pris ser ud til at blive delt mellem Alisson og Ederson, som det står lige nu, da de begge har 20 clean sheets denne sæson, men det kan ændre sig på sidste spilledag. 

Ederson har vundet den de seneste to sæsoner, mens Alisson vandt den tilbage 2018/19-sæsonen. 

Derfor er de to landsmand uden tvivl opsatte på at holde buret rent i sidste spillerunde, som potentielt også kan resultere i et mesterskab.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE