AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:09:2022 22:32
Afsløring: Landsholdstrøje er et 'skjult' sørgebind

hummel og DBU har nu forklaret designet på de nye landsholdstrøjer.


Danmark skal til VM i Qatar, hvor de er i gruppe med Frankrig, Australien og Tunesien.

Tidligere på måneden kunne DBU og hummel offentliggøre de tre landsholdstrøjer, som Christian Eriksen & Co. skal iføre sig under slutrunden. 

Her blev der præsenteret tre trøjer; en rød, en sort og en hvid. 

Især en sorte trøje er speciel for det danske landshold, og nu afslører hummel, at den sortetrøje skal ses som et sørgebind for menneskerettighederne i Qatar - for bl.a. migrantarbejderne.

- Det er rigtigt, at det er første gang, at Danmark spiller i en sort trøje. Det er et symbol på et omvandrende sørgebind, og det er en vigtig brik i forhold til at udvise en protest, siger Morten Lund, der er sponsoransvarlig for hummel, til TV 2.

Det er især en protest mod Qatars syn på menneskerettigheder.

DBU og hummel har også forklaret at det helt simple look skyldes, at man ikke ønsker at eksponere sig selv, når de danske landsholdsspillere går på banen, men det i stedet handler om nogle helt andre ting - nemlig menneskerettigheder. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE