AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
29:03:2023 18:58
Afsløring: Abramovich finansierede hollandsk klubovertagelse på ulovlig vis

Nye afsløring er kommet frem om Roman Abramovich, da han ejede Chelsea.


I 2003 blev Chelsea overtaget af den russiske oligark, Roman Abramovich.

Efter sin overtagelse blev der investeret adskillige milliarder af kroner på forstærkninger, hvor der bl.a. blev hentet unge talenter, der blev udlejet til mindre klubber for at få regelmæssig spilletid.

En af de klubber, som Chelsea udlejede har udlejet flere spillere til, er hollandske Vitesse Arnhem, og der er nu kommet nye afsløringer ifm. Roman Abramovich' forbindelse til den daværende georgiske ejer, Merab Jordania. Det skriver The Guardian.

I løbet af 2010'erne var der flere anklager om, at der skulle være noget økonomisk i spil mellem de klubejere, hvor det blev spekuleret i, at Chelsea-ejeren finansierede Merab Jordanias køb af Vitesse Arnhem i 2010, men det blev afvist - og trods flere undersøgelser kunne man ikke finde beviser for det. 

LÆS OGSÅ: Storklub har afgivet kæmpe bud på Bellingham

Tre år efter Merab Jordanias ervhvervelse af den hollandske klub blev den solgt igen. Denne gang til Roman Abramovich' forretningspartner, Alexander Chigirinsky.

Nu melder The Guardian, at der er lækkede dokumenter, der afslører, at Roman Abramovich var med til at finansiere overtagelsen af Vitesse Arnhem på ulovlig vis med flere lån, som havde en værdi på mindst €117 millioner. 

LÆS OGSÅ: Inden skæbnesvanger kamp: Premier League-stab frygter fyring

De lækkede dokumenter skulle vise, at Marindale Trading - et firma på De Britiske Jomfruøer og ejet af Alexander Chigirinsky - finansierede købet af klubben. Og dokumenterne viser også, at havde modtaget flere store millionlån gennem flere steder med skattely - og de lån blev finansieret af Roman Abramovich.

The Guardian har forsøgt at få en kommentar fra Roman Abramovich, men har ikke ønsket at kommentere.

Roman Abramovich solgte Chelsea sidste år grundet Ruslands invasion af Ukraine, hvor russeren blev pålagt flere sanktioner, der betød, at han blev nødt til at sælge klubben.

LÆS OGSÅ: Mitrovic undskylder: Her er hans straf


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE