Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Afskyelige trøjer: Her er de otte mest kontroversielle fodboldtrøjer nogensinde

Af Emil Eire Frerk Olsen
20.08.2021 Kl. 07:06
Manchester Citys nye tredjetrøje er ikke populær, men det er ikke et unikt tilfælde.

Puma er kommet på en ny ide; at lave en tredjetrøje helt uden klublogo.

Foretegenet er blandt andet gået ud over Manchester City, vis nye tredjetrøje får store hug på de sociale medier.

Årsagen kan koges ned til, at Puma har nytænkt, hvilke komponenter en fodboldtrøje behøver, hvor man altså har fjernet klublogoet. Og sådan noget skal man ikke gøre.

Tiltaget stinker af moderne fodbold og kommercialisering, og denne gang er man omsider gået over grænsen.

Situationen er dog ikke første gang, at en trøje-lancering har fået stor opmærksomhed af de forkerte årsager. Vi er gået i det 21. århundredes historiebog og kigget tilbage på nogle af de allermest kontroversielle af slagsen:

Cameroun – VM 2002

Ligesom med City-trøjen, så er der bare nogle ting, man ikke gør ved en fodboldtrøje. For eksempel at fjerne ærmerne. Ikke en gang afrikansk, frisindet charme kunne redde Puma for hård kritik, og vi må sige, at dette nok også var på sin plads.

Rangers – 2002/2003

Denne trøje blev kritiseret for andre årsager end mode. Selvom det visuelle også kunne have været bedre.

Rangers blev af religiøse, politiske partier kritiseret for at gøre et politisk statement ud fra, hvad man i tiden mente, at den skrigende orange farve sympoliserede. Rangers trak trøjen tilbage i oktober, men insisterede på, at det havde at gøre med komercielle årsager at gøre.

Cameroun – AFCON 2004

Man fristes næsten til at tro, at der var tale om et PR-stunt, da Puma og Cameroun to år senere befandt sig i et nyt stormvejr. Denne gang skulle fittet inspireres af en lateksdragt, og nej, det er heller ikke fedt.

Cardiff City – 2012-2013

Åh, Vincent Tan. Hvordan kunne man tillade sig at glemme ham. Den malaysiske rigmand overtog i begyndelsen af 10'erne ejerskabet i Cardiff, men Tan mente ikke, at han kunne mærke sig selv nok i klubben.

Derfor valgte han at skifte farven af klubbens emblem og hjemmetrøje fra blå til rød – ganske enkelt fordi hans yndlingsfarve var rød. Det faldt islet ikke i Cardiff-fansenes smag, der efter årelange protester lykkedes med at få den blå farve tilbage til byen.

Palencia Anatomy – 2015/2016

Nogle designs ses en gang og aldrig igen, og intet eksempel viser dette fænomen bedre end den spanske fjerdedivisionsklub Palencia Anatomys.

Ingen ved rigtig, hvorfor man i 2015 valgte at troppe op med kroppen vendt på vrangen – man ved bare, at det hverken er særlig sjovt, pænt eller beundringsværdigt at se på.

FC Barcelona – 2015/2016

Barcelona har altid været kendt for deres vertikale striber, hvorfor det vakte røre, da man i 2015 besluttede sig for at ændre designet til horisontale striber.

Hvad Barca-fansene ikke vidste var, at det hele ville blive meget værre, hvor fansene sidenhen er blevet udsat for alt fra tern til den afskyeligt komponerede trøje, holdet løber rundt med i den indeværende sæson.

Huddersfield – 2019/2020

Lanceringen chokerede først fodboldverden, der derefter grinte med, da Huddersfield meldte ud, at det hele bare var for 'sjov'. Eller, 'reklame' er måske et bedre ord. 

Paddy Power, der også stod på Bendtners underbukser under hans famøse jubelscene fra EM 2012, måtte efterfølgende sammen med Huddersfield stå skoleret til en FA-sanktion på 50.000 pund for overtrædelse af marketingsreglementerne.

Manchester City – 2021/22

Så det fører os alt sammen frem til Manchester Citys nye tredjetrøje, som lidt giver sig selv, hvorfor alle hader. Kom nu lidt, Puma.

Annonce