AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
04:10:2022 19:06
6 milliarder: Newcastle-ejere fik tilbudt at eje en del af denne PL-klub

Public Investment Fund fik en henvendelse fra en af Premier League-giganterne inden købet af Newcastle.


Efter en masse problemer med en potentiel overtagelse af Newcastle blev det sidste år en realitet, at Premier League-klubben fik nye ejere.

Mike Ashley solgte klubben til den saudiske investeringsfond, Public Investment Fund. 

Nu kan Daily Mail afsløre, at Public Investment Fund blev tilbudt at købe 30 procent af en anden Premier League-klub inden overtagelsen af Newcastle.

- Fodbold er den største sport i verden, og hvorfor Premier League? Det er den bedste liga i verden. Da vi først kiggede på det, så vi på det fra et økonomisk perspektiv, siger Yasir Al-Rumayyan fra PIF ifølge Daily Mail

- Det (Newcastle, red.) var ikke det første tilbud, vi fik fra en fodboldklub. Vi kiggede på Italien, Frankrig og England. Eksempelvis var der en klub, der hevendte sig til os om at købe 30 procent, og vi vil ikke blande os for at eje en del af en klub for £700 millioner. Så fik vi tilbudt at købe Newcastle, lyder det fra Yasir Al-Rumayyan.

Ifølge avisen var der tale om Manchester United, hvor de skulle betale £700 millioner - svarende til 6 milliarder kroner - for lidt under en tredjedel af De Røde Djævle. 

Det endte altså ikke med at blive en realitet, og det fik Public Investment Fund til at fokusere på et køb af The Magpies, hvor de kunne for majoriteten. Her betalte de £305 millioner for 80 procent af ejerandel.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE