10 vilde facts, du ikke vidste om Champions League

Af Jeppe Augustsen
10.06.2023 Kl. 09:50
Vi har set nærmere på nogle Champions League-facts, som du formentlig ikke vidste.

I aften tørner Inter Millan og Manchester City sammen i Champions League-finalen i Istanbul.

Som optakt til aftenens finale har vi dykket ned i nogle interessante facts og statistikker, som de nok ikke vidste.

Nedenstående facts og statistikker gælder kun fra ændringen i 1992/93, da turneringen skiftede navn til UEFA Champions League.

Vidste du,..

… at Real Madrid har scoret 641 mål i turneringen? Det er den klub med flest mål.

… at Manchester United er den klub, som har haft flest 0-0-kampe i turneringens historie? 23 kampe uden mål er det blevet til.

… at Spanien er den nation med flest kampe og sejre i Champions League? Det er blevet til 1023 kampe, hvor 517 er endt med spanske sejre.

… at FC Porto er den klub, som har tabt flest kampe? 71 nederlag står de noteret for.

… at FC Barcelona har rekorden for flest mål på én CL-sæson? I 1999/00-sæsonen scorede de 45 mål i 16 kampe.

… at Manchester United ikke tabte 25 kampe i træk i perioden fra den 19. september 2007 frem til den 5. maj i 2009? Det er den længste stime uden nederlag.

… at Arsenal har spillet 995 minutter uden at indkassere et mål? Det er rekorden, og nærmeste forfølger er Manchester City, som havde en periode på 790 minutter uden at indkassere mål.

… at kun tre spillere har formået at score fem mål i én CL-kamp? Det har Lionel Messi, Luiz Adriano og Erling Haaland gjort.

… at Roy Makaay har scoret det hurtigste mål? I 2007 scorede han efter 10,12 sekunder i en kamp mod Real Madrid for Bayern München.

… at 1-1 er det resultat, som der har været flest af? I 373 kampe er det endt 1-1.

Er du Champions League-ekspert? Tag quizzen her!