AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:08:2016 15:47
10 ting vi lærte af første spillerunde i Premier League

10 udvalgte ting, vi er blevet klogere på efter de første 10 kampe i denne sæsons Premier League.


1) Leicester kan ikke gå på vandet

Leicester City kommer nok ikke til at gentage successen med det engelske mesterskab. Men okay, hvem regnede også med det? Nederlaget til Hull City på KCOM Stadium viser, at Claudio Ranieris mandskab skal kæmpe for alle point og heller ikke skal tage en placering, der måske ''kun'' giver adgang til Europa League-fodbold for givet i denne sæson.

Hver eneste kamp i Premier League er hårdere end nogensinde før og med Champions League på programmet og begrænset kvalitet i bredden på King Power Stadium, så kan mestrene langt fra gå på vandet. Det bliver hårdt og The Foxes må tage én kamp af gangen. Hvis man heller ikke får point i næste kamp mod Arsenal, så vil Premier League-vinderne anno 2015/16 føle presset fra medierne i Fodboldengland.

2) Wijnaldum og Mané hjælper Klopps Liverpool på vej

Liverpools indkøb af Georginio Wijnaldum og Sadio Mané kan få det til at koge på Anfield. Wijnaldum kan bestride masser af positioner og kan med sit løbepensum, sin kreative vision foran feltet og sin målnæse, være manden, der binder det sammen på Liverpools hold. Han er en forlænget arm for manager Jürgen Klopp, der kan lide taktisk fleksibilitet og dermed omfavner en omstillingsparat Wijnaldum som en nøgle, man ikke havde i sidste sæson på Anfield.

Sadio Mané kan både spille på kanten og som angriber. Var man i tvivl om den nye mand, som kom fra Southampton, før Liverpools møde med Arsenal, så er man det ikke længere. Mané scorede et fantastisk solomål og sammen med Wijnaldum, der også var med i to mål, så var han med til (sammen med en vis Coutinho, selvfølgelig) at vende tingene til sejr for Liverpool på Emirates Stadium.

3) Arsenal har for lidt rygrad og for mange vatnisser

Ja. The Gunners havde mange nøglespillere fraværende til kampen mod Liverpool. Men til gengæld, så blev det også udstillet eftertrykkeligt. Hvis man ser bort fra to hurtige kasser, der gjorde det til 4-3 på baggrund af blundere i Liverpools defensiv, så kunne kampen være endt både 5 - og 6-1 til gæsterne. Nu kommer Arsene Wengers tropper videre med et mere ''respektabelt'' nederlag, men den garvede fodboldseer så, at der var store problemer på Arsenal-holdet.

Ingen trådte i karakter og den manglende aktivitet i transfervinduet gør, at Arsenal fremstår som et hold uden ledere. Ja, man fristes til at sige, at der er flere æggeledere end faktiske ledere i omklædningsrummet på Emirates Stadium(!) 23-årige Granit Xhaka er den mest erfarne spiller, man har hentet denne sommer. Selv når profilerne er klar, hvem skal så lede holdet? Per Mertesacker er netop blevet udnævnt til holdets nye anfører og mens fansene havde travlt med at brokke sig over manglende transfers, så er skaren nu delt i to, da lige dele også er uforstående over for valget af den tyske klippe som kaptajn. Arsenal skal bruge folk, der skyder brystet frem, skader eller ej. Anden halvleg af kampen mod Liverpool var en præstation fra en flok vatnisser.

4) Ibrahimovic er andet end bare en macho pensionist

Man kunne frygte, at den 34-årige svensker var over-the-hill og ville have svært ved at bidrage i en stadigvæk mere fysisk krævende Premier League. Ingen har siden Zlatans indtog på Old Trafford dog været i tvivl om, at hans blotte tilstedeværelse liver holdkammeraterne op. Han skyder simpelthen tro på tingene ind i José Mourinhos trup. Især hos de unge gutter, som han også har påtaget sig ansvaret at hjælpe. Det kan være den svenske saltvandsindstrøjtning, en række af de unge spillere har manglet. Nu er det så også bevist, at han også ligner en kæmpe sportslig gevinst.

Scorer da det kræves på Wembley Stadium mod Leicester City og er gennemgående en profil i Premier League-kampen mod AFC Bournemouth, hvor han også scorer på en klog afslutning. Det ligner et match imellem Zlatan og Premier League. Han ligner en spiller, der kan føre United frem.

5) The Baggies (og Pulis) må (igen) IKKE undervurderes

West Bromwich Albion kan ikke beskyldes for at spille den mest ophidende form for fodbold i Premier League. Til gengæld, så er det effektivt under walisiske Tony Pulis. Intet er overladt til tilfældighederne og selvom det er defensivt og af kritikere vil kaldes anti-fodbold, så er det hamrende effektivt. Man vinder 1-0 over Crystal Palace på en udebane i Selhurst Park, hvor mange taber point. Man holder nullet, det er stjerneangriberen Salomon Rondón, der laver kassen. Åbingsdagen var helt perfekt for West Bromwich Albion, der igen ser ud til at være Premier Leagues point-tyv nummet ét. Forvent ikke meget, men afskriv dem aldrig!

6) Højbjerg skal kæmpe for chancerne på St. Mary's

Der var uenighed hos 6'erens eksperter før Southamptons møde med Watford. Er Pierre-Emile Højbjerg udset til at starte for Puels Southampton, eller ej? Thomas Frank sagde ja, Morten Bruun sagde nej. Det var han så ikké.

Danskeren skal slide sig i startopstillingen nede på St. Mary's Stadium og det bliver en kamp, hvor han skal kæmpe med navne Romeu, Davis og Ward-Prowse. Alle etablerede Premier League-navne. Specielt de to sidstnævnte spillere. Det var da også netop Ward-Prowse, der forlod banen i starten af anden halvleg og blev erstattet af Højbjerg. Når han får chancenerne, skal de udnyttes. Det er nu, han har nyhedens charme. Chancerne er få i England og når man starter ude, er det en kamp om ikke at blive kanonføde i den store transfersluse.

7) Alvaró Negredo bliver en afgørende mand for Middlesbrough

En lunken afslutning hos Manchester City og et par middelmådige sæsoner med ringe måltotal i Valencia. Kan 30-årige Alvaró Negredo overhovedet hjælpe oprykkerne fra Middlesbrough. Svaret er ja. Negredo scorede efter bare 11 minutter til 1-0 i premieren mod Stoke City og skaffede demed Boro et vigtigt point i 1-1 opgøret. Det var ikke et kønt mål fra ''Bæstet fra Vallecas'', men det var et af de mål i boksen, som Middlesbrough får brug for mange flere af, hvis comebacket til den bedste række skal blive en succes. Negredo er den pragmatiske målscorer, der stikker ud på Karankas pasningsstærke og idealistiske fodboldhold.

8) City henter en ny keeper.. Før eller siden

Den engelske landsholdskeeper Joe Hart var bænket i Manchester Citys åbningskamp mod Sunderland. I stedet var det Manuel Pellegrini-målmanden Willy Caballero, der var valgt til at starte  imellem stængerne. Er han mere en sweeper-keeper end Hart? Så er det da marginalt! 

Caballero viste masser af usikkerhed i kampen mod The Black Cats og der kan ikke være nogen tvivl om, at Pep Guardiola leder med lys og lygte efter en keeper, der kan spille med fødderne som forgangsmand for hele tiki-taka stilen. Bliver det mon Claudio Bravo, man henter ind? Sikkert er det i hvert fald, at The Citizens sætter ALLE sejl ind på at få en keeper inden transfervinduet lukker. Bliver det ikke nu, så nok til vinter..

9) Sunderland skal forsøge at holde på Lamine Koné

Forsvarsklippen Lamine Koné imponerede ganske meget i Sunderland 2-1 nederlag til Manchester City. Den 27-årige franskfødte spiller har været rygtet kraftigt til Everton i dette transfervindue, men hvis David Moyes og co. skal gøre sig forhåbninger om at blive oppe i Premier League, så er Koné potentielt den forsvarskrumtap, man skal bruge. Det er svært at sige, om klubben formår at holde på den tidligere Lorient-spiller, men det SKAL de. Ellers ser det alt, alt for shaky ud foran Vito Mannones mål.

10) Diego Costa er en Chelsea-profil og vil blomstre under Antonio Conte

Arrige Diego Costa viste mandag aften, at han stadigvæk passer perfekt ind hos Chelsea FC. Måske mere nu end nogensinde før. Han var en kende heldig med at undgå udvisning og træner Antonio Conte roste Costa for sin passion i stedet for at bebrejde ham den sene tackling efter kampen. Conte og Costa deler samme tilgang til spillet; det handler om at sejre med de midler, man har.

Costa kommer formentlig til at score masser af mål i denne Premier League-sæson. Selvom han får flere fjender end fans uden for Stamford Bridge, så er Conte, Costa og alle de andre hos The Blues nok fløjtende ligeglade. De har en af Premier Leagues absolutte topangribere og han har allerede åbnet målkontoen..


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE