Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

de Jong taler ud om sommersaga - langer ud efter Barcelona

Af Kasper Leif Pedersen
20.11.2022 Kl. 10:17
Premier League-emnet taler ud.

Frenkie de Jong var i sommer rygtet til Premier League.

Angiveligt var Manchester United enige om en pris for hollænderen, men FC Barcelona kunne ikke sælge grundet økonomiske vanskeligheder. Chelsea meldte sig også ind i ræset om den 25-årige midtbanespiller, hvor man var klar til at tilbyde en enorm kontrakt.

Dog var det ikke kun det, som sommersagaen handlede om. 

I oktober 2020 forlængede Frenkie de Jong med FC Barcelona, hvor han gik ned i løn, for at hjælpe klubben igennem Coronakrisen. Dog blev kontrakten forlænget under den gamle bestyrelse i den catalanske storklub, og her var der – ifølge flere medier –  tydelige tegn på kriminalitet. 

Nu taler Frenkie de Jong ud om hele episoden – det gør han til Mike Verweij fra De Telegraaf:

–  Jeg ser mig selv i Barcelona så længe som muligt. Personligt håber jeg på yderligere 8 eller 10 år. Jeg bebrejder disse mennesker (dem i klubben, der ville have ham væk, red.), men jeg har intet med dem at gøre. Ja, de er Barça for mig, fordi de leder klubben. Men jeg ser dem ikke, når jeg er i klubben. Jeg har intet med dem at gøre i mit daglige liv.

– En dag offentliggjorde en avis detaljer fra min kontrakt. Jeg lækkede den ikke, og kun én anden part kendte til den, så det måtte være klubben, som gjorde det. Pludselig kom der et brev, hvori der blev spurgt, om min kontrakt stadig var gyldig, fordi den tidligere formand havde indgået den. Jeg fandt det meget irriterende, at klubben gjorde dette, jeg havde ikke længere indflydelse på tingene.

de Jong føler dog ikke, at FC Barcelonas træner, Xavi, ville have ham ud af klubben:
 
– Jeg har aldrig haft følelsen af, at Xavi var imod mig. Til medierne sagde han, at han var glad for mig, men at der også er den økonomiske del af klubben. Jeg tror, det var svært for ham at tale om det. Det er ikke ham, der træffer disse beslutninger. Han lod muligheden for min afgang stå åben, da han aldrig sagde: "Frenkie bliver uanset den økonomiske situation", men jeg giver virkelig ikke ham skylden for det.

25-årige de Jong er i skrivende stund med Holland-truppen til VM i Qatar, hvor Oranje starter deres slutrunde mod Senegal på mandag, som desværre er uden Sadio Mané. Læs mere om det her.

Annonce