Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittigt beløb: UEFA tjener kassen ved nye CL- og EL-formater

Af Jeppe Augustsen
22.01.2022 Kl. 22:21
UEFA kan se frem til en heftig stigning i omsætningen, når den nye struktur i de europæiske turneringer træder i kraft.

Den 18. april blev en af de helt store, da 12 europæiske storklubber annoncerede, at de ville stifte en ny udbryderliga – Super League.

Seks af klubberne var The Big Six i Premier League.

Det ville blive en konkurrent til den nuværende Champions League, og de stiftende klubber meldte ud, at man ville gøre det for at redde fodbolden.

Sådan så UEFA det ikke, som hurtigt var ude og kritisere formatet, mens forbundet samtidigt advarede de stiftende klubber om mulige konsekvenser og omkring deres fremtid i Champions League samt spillerne i klubberne om ikke at kunne deltage i EM.

Den 19. april annoncerede UEFA et nyt format af Champions League, som vil træde i kraft til 2024/25-sæsonen.

Det nye format vil ikke kun betyde flere klubber og kampe. Det vil også betyde, at UEFA kommer til at tjene mange flere penge. Det skriver The Times.

Ifølge avisen forventer UEFA en kommerciel stigning på 40 procent, der vil resultere i en omsætning på 37 milliarder kroner om året med de nye formater. Diverse bureauer har afgivet deres bud ifm. at stå for salget af rettighederne til Champions League, Europa League og Conference League.

Det vil også betyde, at der kommer flere penge til de deltagende klubber, og det gælder især Champions League-klubberne. 

Annonce