AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
World War One; World War I;  World War 1;  Great War;  First World War;  WWI;  WW1;  Centenary;14-18;  Centennial
25:12:2014 22:07
Den virkelige historie: Hvad er Boxing Day?

Boxing Day er fantastisk - d. 26 december er en fantastisk dag for alle Premier League-fans, for der er jo altid fuldt program! Men hvad betyder dagen egentlig, historisk set? 


For Boxing Day har faktisk intet med Premier League at gøre, men dermed ikke sagt, at det fulde program i Premier League ikke relaterer sig til Boxing Days værdier. 

Begrebet 'Boxing Day' strækker sig tilbage til middelalderen, omkring det 14. århundrede. Dengang var England meget opdelt og skellet imellem rig og fattig var milevidt større end det er anno. 2014. D. 26 december var der tradition for, at tjenestefolk, bønder mm. fik en lille julegave af deres herremænd - en boks, der typisk indeholdt brugbare, praktiske gaver, men sommetider også penge eller naturalier. 

Det var altid en dag der blev set frem og dermed fik den det noget mytiske tilnavn, 'Boxing Day'. En slags gavedag og en helt uhørt ting efter datidens normer, hvor det var ydelse før nydelse og gaver var en svær sjældenhed.

Boxing Day fejres altid d. 26 december og bruges i dag som en stor shoppedag i England og USA - det' selvom det er en helligdag for institutioner og banker, som alle har lukket. 

Selvom tjenestefolkene fik gaver, så var det som regel ikke et signal til at holde fri. Eftersom fodbold i England traditionelt var en sport for arbejderne, så har det heller aldrig været et emne, at fodboldspillerne skulle holde fri på denne dag, hvilket er en af grundende til, at juleprogrammet er så elsket alle steder i dag. Det er en tradition, som ikke kan eller vil brydes.

Der bliver også traditionelt spillet fuldt program i både Irland - og Skotland og i gamle dage var det altid sådan, at man i Premier League mødte de lokale rivaler på den traditionerige dag - mest for at undgå at rejse langt i dårligt vejr og megen trafik. 

Boxing Day er bare vigtig i England. Der er nemlig slet ikke tradition for at spille engelsk fodbold d. 25 december, Juledag. Den seneste kamp dér var helt tilbage i 1959, da Sheffield slog Wrexham med 5-3! Der er i i hvert fald ingen grund til ikke at glæde sig - Boxing Day er over os og det betyder på med shortsene, korte ærmer og de sorte læderstøvler, juleprogrammet og Premier League, når det er allerbedst! 

Chelsea v West Ham (13:45)

Burnley v Liverpool (16:00)

Crystal Palace v Southampton (16:00)

Everton v Stoke (16:00)

Leicester v Tottenham (16:00)

Manchester United v Newcastle (16:00)

Sunderland v Hull (16:00)

Swansea v Aston Villa (16:00)

West Brom v Manchester City (16:00)

Arsenal v QPR (18:30)


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE