Wolves overrasker stort ude mod Manchester City

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
06.10.2019 Kl. 14:56
Wolves chokerede på Etihad, da de tog en 2-0 sejr ude mod Manchester City, der dermed er otte point fra Liverpool i toppen af Premier League.

Liverpool havde endnu engang lagt et ekstra pres på Manchester Citys skuldre ved at vinde 2-1 hjemme mod Leicester lørdag – dermed var Manchester City otte point efter Liverpool i Premier League før Manchester Citys opgør mod Wolves søndag.

Manchester City skulle dermed vinde, hvis Liverpool ikke skulle løbe fra dem i toppen, især med henblik på sidste sæson, hvor Liverpool – ligesom Manchester City – ikke tabte mange point i sæsonen.

Manchester Citys modstander, Wolves, havde fået en lunken start på sæsonen, hvor de i sidste runde fik deres første Premier League-sejr i sæsonen med 2-0 mod Watford. Wolves var ellers sidste sæsons store positive overraskelse.

De første 15 minutter af opgøret forløb meget lige, men herefter begyndte Manchester City at dominere på bolden.

Den største chance i en ellers kedelig første halvleg blev da også skabt af Manchester City, men de skabte den for Wolves, da Mahrez tabte bolden, og Fernandinho var nødt til at redde sin holdkammerats ære. Første halvleg sluttede dermed uden mål.

En skuffende første halvleg for de forsvarende mestre, og det var forventet, at de ville komme ud til anden halvleg med et helt andet udtryk.

Manchester City startede også med at dominere anden halvleg på bolden, og de havde også de fleste muligheder.

Manchester Citys hjemmepublikum på Etihad fik sig dog et gedigent chok, da Wolves bragte sig foran med 10 minutter tilbage af opgøret.

På en omstilling sætter Raul Jimenez tempo fra egen banehalvdel, dribler Otamendi og sætter Adama Traore op til scoring, og han svigtede ikke alene med Ederson.

Wolves var på vej til at tage en stor skalp ude mod City, og Manchester City var på vej til at give Liverpool endnu en gave i kampen om det engelske mesterskab.

Manchester City var pisket frem på banen til de sidste 10 minutter, men de formåede ikke at få udlignet Wolves’ sene føringsmål. Derimod var det Wolves, der formåede at lukke kampen til allersidst.

Adama Traore blev dobbelt målscorer, da han scorede til slutresultatet 2-0 fire minutter inde i overtiden.

Manchester City beholder andenpladsen i Premier League, men er nu hele otte point efter Liverpool efter otte kampe af denne sæsons Premier League. Wolves rykker op på 11. pladsen, men de kan dog stadig nå at blive overhalet af Manchester United, der spiller søndagens sene kamp mod Newcastle.