Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Vild statistik: Van Dijk er et monster

Af Morten Bruun Jørgensen
06.12.2023 Kl. 10:13

Virgil van Dijk er tilbage på sit bedste niveau. 

Det har Jamie Carragher tidligere i denne sæson pointeret i en klumme for The Telegraph, og når man har set Liverpools kampe i denne sæson, har det også været tydeligt, at hollænderen har været virkelig god. 

Nu bliver det også bakket op af en statistik, som siger rigtig meget om, hvor god Liverpool-stjernen egentlig har været i denne sæson. 

For ifølge WhoScored er Virgil van Dijk den eneste midterforsvarer med mindst ti kampe fra start denne sæson i Europas syv bedste ligaer, som ikke er blevet driblet forbi. 

I alt er der ellers hele 203 midterforsvarere, som er med i statistikken. Virgil van Dijk er dog altså den eneste, som ikke har oplevet at blive snydt af en dribling. 

De syv bedste europæiske ligaer dækker over: Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Eresdivisie, Ligue 1 og Primeira Liga.

Det mest imponerende er måske endda, at det ikke er første gang, at van Dijk har gang i sådan en vild statistik. 

For tilbage i 2018/19-sæsonen var der ikke en eneste spiller, der lykkedes med at drible forbi van Dijk, selvom han i den sæson stod over for spillere som Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé og Eden Hazard. 

Onsdag aften står van Dijk over for en ny udfordring, når ligaens bundhold Sheffield United er modstanderen på Bramall Lane. 

Der er kampstart klokken 20.30. 

Annonce