Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Vild melding: Flere PL-spillere kan få lang karantæne for medvirken i svindel

Af Jeppe Augustsen
25.01.2023 Kl. 14:31
Tre Premier League-spillere kan ende med at få en længere karantæne for at dække over lønsvindel i Juventus.

For fem dage siden kom der en hård melding fra det italienske fodboldforbund; Juventus fik en pointstraf på -15 point, mens flere af klubbens tidligere og nuværende ansatte også modtog en straf.

Det har bl.a. ramt Tottenhams sportsdirektør, Fabio Paratici, som er blevet suspenderet i to og et halvt år.

I første omgang gælder det kun i italiensk fodbold, og derfor stod det ikke til at gå ud over arbejdet i Tottenham, men de seneste meldinger lyder på, at suspenderingen også kommer til at gælde i europæisk sammenhæng og dermed også i Premier League. Det er dog ikke bekræftet endnu.

Sagen beskrives som regnskabssvindel, hvor det bl.a. handler om mistænkelig høj værdisætning af spillere i relation til et klubskifte. Men der er efter sigende mere i sagen end blot mistænkelig høj værdisætning – nemlig lønsvindel. Og det forlyder nu, at flere spillere kan ende med at blive straffet for at dække over svindlen. 

Ifølge den italienske journalist, Paolo Ziliani, har klubben indgivet et lavere lønbudget, end det spillerne rent faktisk har fået. Det har man gjort for at have et mindre økonomisk tab i regnskabet.

Paolo Ziliani melder, at han er kommet i besiddelse af dokumenter, der viser, at flere spillere er gået med til at dække over de falske lønindgivelser. 

Ifølge journalisten er det Andrea Agnelli og Giorgio Chiellini, der har været med til at præsentere idéen overfor spillerne.

Flere spillere skulle være blevet afhørt af det italienske fodboldforbund, hvor Matthijs De Ligt og Mattia De Sciglio angiveligt har bekræftet historien og vist beskederne fra Giorgio Chiellini, som de havde fået på WhatsApp omkring 'lønfidusen'.

De spillere som er gået med på fidusen vil ifølge Paolo Ziliani få en karantæne på mindst en måned.

Det vil i så fald være tilfældet for de tre nuværende Premier League-spillere; Rodrigo Bentancur, Dejan Kulusevski og Arthur Melo, som skulle have accepteret at dække over 'lønfidusen'. 

Juventus har appelleret straffen, og der vil være en retssag i næste måned omkring deres straf, og her vil man efter sigende også se nærmere på ovenstående lønfidus.

LÆS OGSÅ: Efter Gakpo: Liverpool vil hente endnu en spiller inden deadline

LÆS OGSÅ: Den hurtigste: Ny Premier League-signing slår vild rekord

Annonce