Velkommen tilbage, City: Watford blev maltrakteret på Etihad

Af Nikolai Gilkrog Mortensen
21.09.2019 Kl. 15:52
Manchester City gik målamok mod Watford, hvor de vandt hele 8-0 i en strålende præstation hjemme på Etihad.

Manchester City tabte deres seneste Premier League-kamp med 3-2 i Norwich, hvilket de skulle forsøge at revanchere hjemme mod Watford – nederlaget til Norwich revancherede de i den grad.

Kampen var knap gået i gang, før Manchester Citys målshow startede. Kevin de Bruyne slog et knastørt hårdt indlæg fra højre lige ind i foden på David Silva, der sikkert styrede bolden i mål.

Riyad Mahrez startede inde, og han var også klar til at vise sig frem, hvilket han udnyttede til at tilkæmpe sig et straffespark efter syv minutters spil, da Watfords målmand Ben Foster nedlagde ham – topangriberen Sergio Agüero udnyttede uden problemer forsøget fra 11-meterpletten.

De blå fra Manchester var slet ikke færdige endnu. De scorede yderligere tre gange i indledningen af første halvleg, så der allerede efter 18 minutter stod ydmygende 5-0 på måltavlen på Etihad Stadium. Målscorerne var Mahrez, Bernardo Silva og Nicolas Otamendi.

Manchester City fortsatte dominansen, og det virker overflødigt at nævne Watford, for der var kun ét hold på banen i denne første halvleg. Hjemmeholdet havde chancer til både 6-0, 7-0 og 8-0, men det blev ved de 5-0 indtil halvleg.

Watford var startet med at lægge et offensivt pres på City i første halvleg, presset valgte de – klogt – at sætte længere tilbage på banen i løbet af første halvleg. Watford gik formentlig til 2. halvleg med håbet om at minimere nederlagets størrelse på samme måde, som de gjorde i anden halvdel af første halvleg.

Anden halvleg var dog ikke ret gammel, før Bernardo Silva var på spil igen i feltet, da han tog et lille træk rundt om en Watford-forsvarer og prikkede bolden forbi Foster i Watford-målet.

Efter en times spil fik Bernardo Silva sit hattrick, da han endnu engang modtog bolden i feltet. Han missede den første afslutning, men bolden lå stadig for fødderne af den teknisk stærke portugiser, og derfra var det en ekspeditionssag for offensivspilleren af bringe Manchester City i front med 7-0.

Kevin de Bruyne, der spillede endnu en forrygende kamp i denne sæson, ville også på måltavlen. Det kom han, da han sparkede bolden helt op i nærmeste målhjørne med en uimodståelig kraft til 8-0.

Kampen endte med de 8-0 til Manchester City, men det kunne uden problemer have endt med tocifret antal mål til Manchester-holdet, men de misbrugte en del chancer i det ulige opgør.

Manchester City var ikke langt fra at snuppe rekorden for den største sejr i Premier League fra bysbørnene Manchester United, de vandt med hele 9-0 mod Ipswich Town i 1995 – det var dog Manchester Citys største sejr nogensinde i Premier League.

Manchester City er to point fra Liverpool på førstepladsen, Liverpool har dog endnu sin sjette ligakamp til gode – den spiller de søndag i storkampen på Stamford Bridge mod Chelsea.