Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Værsgo, Hjulmand: Her er Danmarks stærkeste opstilling lige nu

Af Morten Bruun Jørgensen
21.03.2023 Kl. 19:00
Her er det stærkeste danske landshold lige nu.

Der er skiftet godt og grundigt ud på det danske landshold siden VM-slutrunden, og det er svært at brokke sig over den udtagelse, som Kasper Hjulmand i sidste uge foretog.

Landstræneren har sat nogle af de etablerede spillere af, fordi de ikke spiller for deres respektive klubhold, og i stedet er der blevet plads til nogle formstærke og yngre spillere.

Landsholdet er i øjeblikket samlet forud for de kommende EM-kvalkampe, og lige nu er Hjulmand i gang med at finde ud af, hvem der skal starte inde i aftenens udsolgte landskamp i Parken mod Finland.

LÆS OGSÅ: Chokskifte under opsejling: Thomas Frank er favorit til PL-job

LÆS OGSÅ: Hjulmand jubler: Det er verdensklasse

Vi har kigget på truppen og giver her vores bud på, hvordan den bedste startopstilling lige nu ser ud.

Målmand: Kasper Schmeichel
Starten i Nice var ikke så god for Schmeichel, men han har nu fundet niveauet igen, og han kommer med masser af selvtillid. Sammen med Nice har han ikke været med til at tabe i de seneste 11 kampe, og undervejs har han holdt buret rent seks gange. Selvom både Frederik Rønnow og Mads Hermansen storspiller, er Schmeichel stadig nummer et.

Højre back: Alexander Bah
Når man spiller fast for et af Europas bedste mandskaber, bør man også være selvskrevet til en plads på landsholdet. Bah har endnu ikke fået sit landsholdsgennembrud, men det kan komme nu. Er bedre end Elias Jelert, og Rasmus Nissen Kristensen blev slet ikke udtaget i første omgang.

Midterforsvarer: Simon Kjær
Simon Kjær har ikke spillet de seneste seks kampe for AC Milan, og så er det altså svært at vippe Joachim Andersen af pinden, for allerede under VM fik Crystal Palace-spilleren overtaget pladsen, men Premier League-danskeren er blevet skadet og er ikke med i de kommende kampe. Derfor er Simon Kjær lige nu stadig et bedre valg end Victor Nelsson.

Midterforsvarer: Andreas Christensen
Han er simpelthen en forsvarsspiller i verdensklasse, og det beviste han senest søndag aften med en suveræn kamp mod Real Madrid. Den tidligere Chelsea-spiller er måske den mest sikre spiller på holdkortet lige nu.

Venstre back: Joakim Mæhle
Det er positionen, hvor Danmark lige nu har problemer. For Mæhles magi fra EM i 2021 ser ud til at være forsvundet, og havde Victor Kristiansen ikke døjet med en skade, kunne han måske have snuppet pladsen. Mæhle får lige nu godt med spilletid i Atalanta, men han skal igen bevise sig på landsholdet.

Defensiv midtbanespiller: Christian Nørgaard
Han er fast mand for Brentford i Premier League, hvor han er en af nøglespillerne på det velfungerende danskerhold, og Nørgaard er efterhånden også ved at bide sig fast på landsholdet. Nu er Thomas Delaney ikke længere med, og så hviler der et større ansvar på den tidligere Brøndby-spiller.

Central midtbanespiller: Pierre-Emile Højbjerg
Han er en af de spillere med det højeste topniveau på det danske landshold, og Højbjerg spiller til dagligt også i en af de største klubber. Han er bindeleddet og hjertet på midtbanen, og hans plads er slet ikke truet.

Central midtbanespiller: Mathias Jensen
Han har gang i en af sine bedste sæsoner nogensinde på klubplan, hvor han regelmæssigt scorer for Brentford. Her er han også blevet en vigtig spiller, og han er samtidig en af de kreative kræfter, som der er brug for på midtbanen hos Danmark.

Højre kant: Jesper Lindstrøm
En skade har holdt Lindstrøm ude af de seneste tre kampe for Eintracht Frankfurt, og det er selvfølgelig problematisk, men Danmark vælter ikke i dygtige kantspillere for tiden, og derfor er Lindstrøm også selvskrevet til pladsen, fordi Andreas Skov Olsen er helt ude af truppen med en skade.

Venstre kant: Mikkel Damsgaard
Spilletiden i Brentford har set over hele sæsonen været lidt knap for Damsgaard, men på det seneste er han kommet mere ind i varmen, og han har også leveret nogle gode præstationer i Premier League. Det er akkurat nok til at give ham en plads på holdet, men han er presset af både Martin Braithwaite og Mohamed Daramy, som har leveret rigtig godt på deres respektive klubhold på det seneste.

Angriber: Rasmus Højlund
Danmarks fremtid på positionen er 20 år gammel og hedder Rasmus Højlund, men han er også allerede så god, at han lige nu er landets bedste angriber. Så sent som i weekenden blev han matchvinder for Atalanta, da han lavede sit syvende mål i Serie A denne sæson. I Mainz er Marcus Ingvartsen godt nok på otte Bundesliga-mål, men Højlund er lige nu foran ham, mens også Jonas Wind heller ikke er på niveau.

LÆS OGSÅ: Arsenal-spiller er ude resten af sæsonen

Annonce