Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

United-profil: Hovedstød har ødelagt min krop

Af Morten Bruun Jørgensen
02.04.2024 Kl. 20:58

Hovedstød er en væsentlig del af at spille fodbold.

Især som midterforsvarer er der mange dueller i luften, og Raphael Varane har headet til et utal af bolde gennem sin karriere. 

Nu står franskmanden dog frem og fortæller, at han også har taget skade af at lave enormt mange hovedstød. 

– Min syvårige søn spiller fodbold, og jeg råder ham til ikke at heade til bolden. For mig er det afgørende. Selvom det ikke skaber umiddelbare traumer, ved vi, at gentagende hovedstød kan have skadelige effekter, siger Varane til L’Equipe.

– Personligt ved jeg ikke, om jeg lever, indtil jeg fylder 100 år. Men jeg ved, at jeg har skadet min krop. Farligheden ved hovedstød skal læres på alle amatørfodboldbaner og til unge mennesker. 

Varane fortæller også, at han i Frankrig VM-kvartfinalenederlag mod Tyskland i 2014 spillede med en hjernerystelse, som han havde pådraget sig et par dage forinden. 

– Jeg spillede kampen færdig, men jeg var på autopilot. Staben spekulerede på, om jeg var i stand til at spille. Jeg var svækket, men i sidste ende spillede jeg – og endda ret godt. 

– Hvad vi ikke ved er, hvad der var sket, hvis jeg havde fået endnu et slag mod hovedet. 

Tilbage i 2021 blev der lavet nye retningslinjer for professionelle fodboldspillere i England. Det hedder sig nu, at de skal begrænses til maksimalt ti hovedstød med høj kraft om ugen til træning.  

Av: Manchester United-aktie i kæmpe fald

Annonce