Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

UEFA chokeret over Chelsea

Af Kasper Leif Pedersen
01.02.2023 Kl. 07:23
UEFA er chokeret over Chelsea.

– Det er et skuespil, et konstant whack-a-mole mellem klubberne og lovgiverne. Klubberne kigger på det småt skrevet og forsøger at finde svagheder i reglerne.

Sådan sagde Kieran Maguire, der er ekspert i fodboldfinansiering ved University of Liverpool og vært for podcasten The Price of Football, om de seneste transferstrategier i europæisk fodbold.

Det skriver The Times.

For han mener, at klubberne altid har søgt efter smuthuller , men UEFA's reviderede Financial Fair Play-regler, som fra denne sæson begrænser klubberne til at bruge 90 procent af deres indtægter på spillerlønninger og transfers, har øget indsatsen. 
Dog skal klubberne blive bedre til det i fremtiden, da i 2024 vil det krævede forhold mellem udgifter og indtægter falde til 80 procent og derefter til 70 procent i 2025. 
 
F.eks, da Chelsea tidligere i januar meddelte, at Mykhailo Mudryk havde fået en 8½-årig kontrakt, så var UEFA's finansielle embedsmænd i chok.
 
Ved at give den 22-årige ukrainer en så lang kontrakt, vil Chelsea være i stand til at sprede Mudryks transfergebyr på £89 millioner over en længere periode, hvilket betyder, at hans omkostninger på et hvilket som helst tidspunkt på klubbens balance vil være lavere, hvilket gør det lettere at opfylde UEFA-reglerne.
 
Dog er det ikke kun med Mykhailo Mudryk, at dette sker. The Blues har nemlig indgået aftaler med Marc Cucurella, Carney Chukwuemeka, Cesare Casadei, David Datro Fofana, Wesley Fofana og Benoît Badiashile, som løber over seks år eller mere.
 
The Times melder også, at man i UEFA var bekymret, ikke kun for, hvad Chelseas strategi ville betyde for deres egen fremtid, men også for, at det ville skabe en sneboldeffekt andre steder.
 
Heraf har flere klubber klaget til den europæiske fodbolds styrende organ. Andre var allerede i gang med at følge trop. Mange klubber havde trods alt gjort det samme, i mindre grad, i årevis. Atletico forlængede Felix' kontrakt til 2027, samtidig med at de sendte ham på lån til Chelsea.
 
UEFA måtte dog handle hurtigt og iværksætte planer for at sikre, at der vil være en femårig grænse for, hvor længe en spillers transfersum kan spredes, hvor grænsen ville blive fordelt på Europas fodboldrækker.
 
Men for Chelsea vil fordelene forblive, da UEFA vil ikke kunne straffe dem med tilbagevirkende kraft.
 
 
Annonce