Tottenham smadrede Dortmund på glimrende anden halvleg

Af Gustav Tornby
13.02.2019 Kl. 21:52
Tottenham slog onsdag aften Dortmund med 3-0 hjemme på Wembley i en kamp, der trods resultatet havde chancer i begge ender.

Tottenham og Dortmund mødtes onsdag aften til den første af to ottendedelsfinaler på Wembley – og den kamp startede i et hæsblæsende tempo.

Specielt Dortmund presse på i kampens første halvleg, hvor tyskernes Jadon Sancho flere gange udfordrede Spurs-defensiven, dog uden det førte til mål.

Den manglende effektivitet i første halvleg endte også med at koste Dortmund, der blev straffet lige efter pausen.

Jan Vertonghen lagde et perfekt indlæg til Son Heung-Min, der firsttimede den i mål, uden chance for den schweiziske målmand, Roman Bürki.

Målet tog fuldstændig pusten af Dortmund-mandskabet, der ikke havde samme pondus som i første halvleg.

Jan Vertonghen endte også med at fordoble englændernes føring, da han scorede efter et fremragende indlæg fra back-kollegaen, Serge Aurier.

Føringen blev endnu større, da Fernando Llorente scorede til 3-0 efter et hjørnespark fra Christian Eriksen.

Dermed kunne Tottenham stille og roligt køre en sejr hjem og står i en rigtig god position til returopgøret.