Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Top og flop: Arsenals bedste og værste transfers sidste årti

Af Rasmus Bendrup
02.05.2020 Kl. 19:45
Her kommer PLBOLD med et bud på, hvilke handler der var bedst og værst for Arsenal fra 2010 til 2020.

Arsenals sidste årti, altså årene fra 2010 til 2020, var en svingende fornøjelse, som startede udmærket ud.

Syv ud af de ti sæsoner endte klubben i top fire, hvoraf højdepunktet var en andenplads i 2015/2016, inden kurven knækkede.

Herefter er The Gunners endt på femte-, sjette- og femtepladsen i henholdsvis 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019. 

Der har også været udskiftet meget på spillerpositionerne, og nu varmer PLBOLD således op til sommerens transfervindue med at kigge på de fem bedste og de fems værste handler i de seneste årti. 

Klubben har faktisk været flittig til ikke at tabe voldsomt mange penge, og købmandskabet har ikke været helt i skoven. Man har dog ikke været ambitiøs nok, når man har handlet, selvom det ikke altsammen har været svipsere, hvilket følgende liste viser:

De fem bedste handler:

5. Mesut Özil (2013-nu – købt for: £42,5 millioner)

Den tyske magiker er en omdiskuteret skikkelse i Arsenal, da han – særligt grundet sit kropssprog til tider – ikke altid ligner én, der gider at spille fodbold. Alligevel kan man ikke tage fra ham, at han har båret Arsenal egenhændigt i perioder, og at han er én af de største profiler i klubbens nyere historie. Özil har spillet 184 kampe for klubben i Premier League, scoret 33 mål og assisteret 54 gange. Hans første mål for Arsenal var heller ikke dårligt:

 

 

 

4. Santi Cazorla (2012-2018 – købt for: £15 millioner – solgt for: gratis)

Santi Cazorla sparkede sig ind i hjertet på størstedelen af Arsenals fans, da han skulle vise sig at kunne lappe hullet for Cesc Fabregas, som skiftede til FC Barcelona. Det gjorde spanieren med stil, og han udviklede sig til at være én af ligaens bedste midtbanespillere, og kun en grim skade satte en stopper for, at det kunne være blevet til mere – alligevel er han dog en kultfigur i klubben. I Premier League spillede han 125 kampe for klubben, og scorede 29 mål, mens han assisterede 35 gange.

3. Laurent Koscielny (2010-2019 – købt for: £9 millioner – solgt for: £4,5 millioner)

Franske Laurent Koscielny var relativt ukendt, da Arsene Wenger hev en kanin op af hatten, og præsenterede ham hos The Gunners. Tiden skulle vise, at det var et smart valg, da han endte med at være én af de første på holdkortet, ligesom han blev udnævnt kaptajn efter at forsvarskollegaen, Per Mertesacker, lod sig pensionere. Koscielnys ry blev en smule flakket, da han endte med at strejke sig til et skifte til Bordeaux i 2019, men de £9 millioner viste sig over en ni-årig periode alligevel at være glimrende købmandsskab. Han spillede 255 kampe i Premier League, og var målfarlig med 22 mål2 assists og 20 clean sheets.

2. Alexis Sanchez (2014-2018 – købt for £32 millioner – solgt for: byttehandel med Henrikh Mkhitaryan)

Mange glemmer chilenske Alexis Sanchez' fortid, når man vurderer hans egenskaber nu. Ikke nok med at han var en kæmpe profil for FC Barcelona, så var det ligeledes tilfældet hos Arsenal, og det lignede da også i lang tid, at hans næste destination ville blive Pep Guardiolas Manchester City fremfor Manchester United, som han endte med at skifte til, hvorefter han har været stort set usynlig i Premier League-regi. Han spillede 166 kampe for Arsenal, scorede 73 mål og lavede 35 assists.

1. Pierre-Emerick Aubameyang (2018-nu – købt for: £56 millioner)

Gabonesiske Aubameyang er den største profil i Arsenal nyere historie, og hans betydning kan ikke undervurderes, da han på stort set egen hånd har trukket Arsenals offensiv siden ankomsten fra Borussia Dortmund. Angriberen er måske den dyreste spiller på denne liste, men har vist sig at være hver eneste øre værd, da Arsenals situation havde været meget værre uden Aubameyang. Han har leveret suveræne 49 mål og 10 assists på 79 Premier League-kampe. Hvis formen fortsætter og Mikel Arteta kan holde på ham, så bliver han vital i klubbens genopbygning. Her er et eksempel på angriberens farlighed fra hattricket mod Valencia:

 

 

 

De fem værste handler:

5. Yaya Sanogo (2013-2017 – købt for: gratis – solgt for: gratis)

Sanogo kom til på en fri transfer, og er ikke en del af denne liste af økonomiske årsager. I stedet er det grundet skuffelsen over, at han aldrig fik forløst sit potentiale i klubben, trods at han fik chancen under Arsene Wenger. Han fik absolut ikke en gloværdig Premier League-karriere, da han ikke fik scoret hos Arsenal i liga-regi, trods at han spillede 12 kampe. Han fik heller ikke succes på udlån hos Crystal Palace, hvor han spillede 10 kampe i 2014/2015-sæsonen uden at få nettet til at blafre.

4. Shkodran Mustafi (2016-nu – købt for: £35 millioner)

Tyskeren er utroligt nok fortsat at finde i klubben, trods at han har været voldsomt udskældt af klubbens fans, ligesom både Unai Emery og Mikel Arteta har insinueret, at han kunne være fortid i løbet af deres perioder som træner. Han kostede klubben mange penge, og har langt fra tilbagebetalt den store sum, men ret skal være ret: han har periodevist gjort det ganske fint – blandt andet på det seneste under førnævnte Arteta, og derfor er han ikke længere oppe på denne liste, selvom han ingenlunde har niveau til at spille for en klub, som kæmper om top fire-placeringer i verdens bedste liga. Her er en af hans værre præstationer i Arsenal-trøjen.

 

 

 

3. André Santos (2011-2013 – købt for: £5 millioner – solgt for: gratis)

Der er ikke voldsomt meget positivt at sige om Santos, som må betragtes som værende en særdeles offensiv backspiller. Han havde dog ualmindeligt store vanskeligheder i det defensive, hvor hans placeringsevne nok også var det, der kostede ham et længere ophold i Arsenal. Forinden skiftet blev han ellers døbt den nye Roberto Carlos, men det viste sig altså at være en light-udgave, som aldrig kom op på Real Madrid-legendens niveau. Han skiftede efterfølgende til hjemlandet og Flamengo på en fri transfer uden det var til gene for klubbens fans. 

2. Park Chu-Young (2011-2014 – købt for: £6 millioner – solgt for: gratis)

Det er til dags dato uvist hvorfor Sydkoreaneren ikke fik flere chancer i klubben, efter at han var kommet til fra AS Monaco, hvor han scorede 12 mål på en sæson, inden han blev hentet til. For Arsenal blev det til syv kampe, inden han forlod klubben på en fri transfer til Al-Shabab. Modsat Yaya Sanogo nåede han dog at score en enkelt gang, inden turen gik videre, men han må dog også betegnes som et spildt talent.

1. Lucas Perez (2016-2018 – købt for: £17 millioner – solgt for: £4 millioner)

Lucas Perez fungerede bare ikke i klubben. Det var sådan Arsene Wenger så på det, og han gav ham ikke ligefrem frie tøjler til at fremvise sit talent. Han fik 11 kampe i Premier League, hvor det blev til én scoring, inden han blev udlejet til Deportivo La Coruna, som var klubben, som han kom til Arsenal fra. Efterfølgende blev han solgt til West Ham med et stort tab, og det er altså primært økonomien, der gør, at han er placeret så højt oppe på denne liste – ligesom det desuden er ærgrelsen over, at det ikke kunne blive til mere. 

Bobler: Granit Xhaka, som kom til klubben for £35 millioner, og som har raget røde kort til sig i massevis, og som derudover også har skabt stor uro uden for banen, hvor han i en periode gjorde sig uvenner med Arsenals fans. Det er dog svært at placere en spiller, som har været udnævnt som anfører i perioden som ét af de allerstørste flops. Xhaka har ligeledes bragt en gå-til-stålet mentalitet med sig og har scoret nogle forrygende langskudsmål. Til tider virker det dog til, at koncentrationssvigt kan få ham til at se meget ordinær ud, da positioneringsvanskeligheder gør, at han ikke altid udfylder sin rolle på mandskabet. 

Annonce